Συγκλονιστικά στιγμιότυπα κατέγραψε σε βίντεο η ομάδα ναυαγοσωστών που έχουν αναλάβει την επιτήρηση των ακτών στον Αποκόρωνα Χανίων, μετά από διάσωση το πρωί της Δευτέρας (10/8) στην παραλία του Καβρού.
Σύμφωνα με τα όσα αποτυπώνονται και στο σχετικό βίντεο, μία γυναίκα 60 ετών περίπου αλλοδαπή τουρίστρια, κινδύνεψε στην θάλασσα, από τον κακό καιρό που επικρατούσε στην περιοχή προκαλώντας την άμεση επέμβαση συνολικά τριών ναυαγοσωστών.
Όπως περιέγραψε στην ΕΡΤ Χανίων, ο ναυαγοσώστης Παντελής Κυριακάκης που επενέβη στο περιστατικό και διέσωσε, μαζί με τους δύο συναδέλφους του την 60χρονη, παρά τις κόκκινες σημαίες που είχαν αρθεί σε όλο το μήκος της παραλίας, η τουρίστρια μπήκε στη θάλασσα και παρασύρθηκε από το έντονο ρεύμα. Μάλιστα η επέμβαση των ναυαγοσωστών ήταν και εκτός υπηρεσίας, καθώς από καθαρή τύχη βρέθηκαν στο σημείο, ένα τέταρτο της ώρας πριν από το ωράριό τους το πρωί της Δευτέρας.
Τα μανιασμένα κύματα, όπως καταγράφονται και στο βίντεο, δυσκόλεψαν ακόμα και το έργο της διάσωσης, ενώ ευτυχώς η γυναίκα μεταφέρθηκε σώη και αβλαβής στην ακτή, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ανάλογες διασώσεις σημειώθηκαν και σε άλλα δύο άτομα, τα οποία όμως ευτυχώς δεν είχαν απομακρυνθεί πολύ από την ακτή.
Σύμφωνα με τους ναυαγοσώστες, δυστυχώς πρόκειται για συχνό φαινόμενο, οι λουόμενοι και δη οι αλλοδαποί επισκέπτες, να αγνοούν τις σημάνσεις και τις απαγορεύσεις λόγω καιρού, υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις τους, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις η έκβαση να είναι μοιραία.
Το χαρακτηριστικό βίντεο:
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος