Χανιά: Eξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 59 κατηγορουμένων για 46 υποθέσεις απάτης

Ένας έγκλειστος στο κατάστημα κράτησης ήταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο εγκέφαλος σπείρας απατεώνων, οι οποίοι με τη μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης είχαν εξαπατήσει εκατοντάδες πολίτες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η εξάρθρωση της πείρας έγινε ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου Χανίων, βάσει της οποίας προέκυψε ότι ημεδαπός, ο οποίος είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης είχε ενωθεί με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας και ενεργούσαν έχοντας δομημένη ιεραρχία και διακριτούς ρόλους. Μέσω της έρευνας εξιχνιάστηκαν από Αστυνομικούς τουΤμήματος Κισσάμου 46 υποθέσεις απάτης οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 50 ημεδαπών εκ των οποίων 13 γυναίκες και εννέα αλλοδαπών εκ των οποίων η μία γυναίκα. Και οι 59 κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες. Η μέθοδος σύμφωνα με την ανακοίνωση αστυνομίας ήταν απλή. Εξαπατούσαν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων κυρίως ηλικιωμένους στους οποίους προφασιζόνταν οικονομικές απολαβές και με αυτό τον τρόπο τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατά το χρονικό διάστημα από 03/01/22 έως και 26/04/23 είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 215 372 € από παθόντες σε όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων 11 από την περιφερειακή ενότητα Χανίων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

Ρεπορτάζ Παντελής Χουλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος