Συμβολική δράση ευαισθητοποίησης για ζητήματα προσβασιμότητας των ΑμεΑ, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία Δικαστηρίων, από το τμήμα τροχαίας Χανίων, το αθλητικό σωματείο ΑΜΕΑ «Αετοί Κρήτης» και Νομαρχιακό τμήμα ΑΜΕΑ Χανίων.
Στην πλατεία τοποθετήθηκαν αναπηρικά αμαξίδια, στα οποία αναγράφονταν οι συνήθεις δικαιολογίες των οδηγών που σταθμεύουν σε θέσεις αναπήρων, όπως ««και πού να παρκάρω», «ένα λεπτό το άφησα», κτλ.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων η διοικήτρια της τροχαίας, Μάρθα Κίτσιου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει οι π[πολίτες να σέβονται τις ελευθερίες των άλλων και να μην παρανομούν σε βάρος των πιο αδύναμων.
Για μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης που θα υλοποιηθούν εντός του 2025 στην πόλη έκανε λόγο, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Γιώργος Σκορδύλης, που είναι μέλος του Σωματείου «Αετοί Κρήτης» και μέλος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Σωματείου ΑμεΑ Χανίων. Ο κ. Σκορδύλης μίλησε για τις ανύπαρκτες, ουσιαστικά, υποδομές και διευκολύνσεις, ειδικά στους περιαστικούς Δήμους των Χανίων.
Ακούστε τη συζήτηση:
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος