Χανιά: Διεθνής συνάντηση στο ΜΑΙΧ με θέμα τα έξυπνα χωριά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αγροτικών περιοχών

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων θα υποδεχτεί την Τρίτη 28 Μαΐου εκπροσώπους από 11 φορείς από 8 χώρες (Ελλάδα, Εσθονία, Ιρλανδία, Λετονία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβενία) στην εναρκτήρια κλειστή συνάντηση του έργου Interreg Europe – Digital Rural “Βελτίωση πολιτικών για την προαγωγή Έξυπνων Χωριών και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των αγροτικών περιοχών”.

Πρόκειται για ένα τετραετές έργο που θα συντονιστεί από το Τμήμα Αειφόρου Γεωργίας του ΜΑΙΧ και στοχεύει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ αστικών και μη-αστικών περιοχών.

Θα εντοπιστούν αποτελεσματικές πολιτικές που εφαρμόζονται σε χώρες της κοινοπραξίας, ώστε να υιοθετηθούν ή κατάλληλα να προσαρμοστούν για την εφαρμογή τους σε τοπικό επίπεδο. Θα γίνουν διαβουλεύσεις με τοπικές επιχειρήσεις και κοινοτικές ομάδες, για να εντοπιστούν οι σημαντικότερες ελλείψεις στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών. Από την Ελλάδα, μαζί με το ΜΑΙΧ, συμμετέχει σε αυτό το έργο και η Περιφέρεια Κρήτης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι σύνεδροι θα επισκεφθούν την εγκατάσταση Terra Creta της εταιρείας Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕΤ, μια πρωτοποριακή εγκατάσταση στην Κρήτη, η οποία παράγει ελαιόλαδο, εφαρμόζοντας ψηφιακές τεχνολογίες που διευκολύνουν την ιχνηλασιμότητα και προωθούν την πιστοποίηση της αλυσίδας παραγωγής και διάθεσης, όπως επίσης και ολοκληρωμένη ψηφιακή παρακολούθηση της καλλιέργειας και συστήματα γεωργικών προειδοποιήσεων ευφυούς γεωργίας.

Τέλος, οι σύνεδροι θα ενημερωθούν για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης Α.Ε. σχετικά με τα ψηφιακά εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης, για την προώθηση ποιοτικού εναλλακτικού τουρισμού (φυσιολατρικού, περιπατητικού, θρησκευτικού, κ.ά.) καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συμβάλλοντας στην αειφόρο ανάπτυξη της υπαίθρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος