Χανιά: Αντιδρούν οι γονείς του 17ου Δημοτικού για τη διακοπή του ολοήμερου

Την αντίδραση του Συλλόγου γονέων του 17ου Δημοτικού σχολείου Χανίων προκαλεί η διακοπή λειτουργίας των ολοήμερων τμημάτων, μετά την αποχώρηση εκπαιδευτικών με άδειες κύησης ή ασθένειας και την αδυναμία αναπλήρωσής τους. Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, απαντά ότι έχει εξαντληθεί ο κατάλογος με τους αναπληρωτές.

Όπως τονίζουν οι γονείς, η ξαφνική διακοπή της λειτουργίας των ολοήμερων τμημάτων ανατρέπει τελείως τους οικογενειακούς προγραμματισμούς.

Η δ/ντρια της πρωτοβάθμιας, Πόπη Ψαρουδάκη, ανάφερε ότι έχει ζητηθεί από το υπουργείο Παιδείας η έγκριση επιπλέον οκτώ αναπληρωτών προκειμένου να καλυφτούν  διάφορες ανάγκες που έχουν προκύψει σε σχολεία του νομού, αλλά προς το παρόν είναι άγνωστο εάν και πότε θα εγκριθούν αυτές οι προσλήψεις.

Όπως εξήγησε προτεραιότητα δίνεται σε σχολεία στα οποία η αποχώρηση εκπαιδευτικών με άδεια έχει σαν αποτέλεσμα να σταματά η λειτουργία τάξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύλλογος Γονέων, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια, το πρωί της Παρασκευής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος