Χανιά: Αναστολή λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Αλληλεγγύης(ηχητικό)

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Χανίων (ΚΙΦΑΧ) αναστέλλει την λειτουργία του από την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, καθώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί κατάλληλη στέγη στα Χανιά.

Ο χώρος που φιλοξενούνταν το ΚΙΦΑΧ από το 2013, «ανήκει στην Μονή Γουβερνέτου και επέστεψε σε αυτήν» σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Είμαστε σε συνεχή αναζήτηση νέου χώρου στον ιστό της πόλης, κάνοντας παράλληλα -ξανά- κάλεσμα στους θεσμικούς φορείς της πόλης , καθώς και σε συμπολίτες μας για την ανεύρεση λύσης.» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων (ΚΙΦΑΧ), λειτουργεί αδιάλειπτα από το 2012 στην πόλη μας και εξυπηρετεί ανασφάλιστους και ασθενείς συμπολίτες μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, όλων των ηλικιών με προβλήματα υγείας, σε μηνιαία βάση , προσφέροντάς τους με την συμβολή εθελοντών, φαρμακευτική και ιατρική κάλυψη στα υπάρχοντα προβλήματά τους , καθώς και την δυνατότητα διενέργειας προληπτικών εξετάσεων για την αποφυγή περαιτέρω επιβάρυνσης της υγείας τους.

Τους τελευταίους μήνες, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας γίνονται δικαιούχοι του ΚΙΦΑΧ, γεγονός που συμβαδίζει με την οικονομική κρίση της εποχής μας, αποτυπώνοντας από την μία την ανάγκη δημιουργίας ενός κράτους προνοίας για τους ανθρώπους «από τα κάτω», από την άλλη την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη.

Το τελευταίο έτος, το ΚΙΦΑΧ έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της στέγασης, μιας και ο χώρος που φιλοξενούμασταν από το 2013 και ανήκει στην Μονή Γουβερνέτου, επέστεψε σε αυτήν.

Το ΚΙΦΑΧ ως μη κερδοσκοπική εταιρεία αστικού τύπου δεν έχει άλλους οικονομικούς πόρους πέρα από χορηγίες των συμπολιτών μας και έσοδα από μεμονωμένες δράσεις, που και τα δύο δυστυχώς λόγω των αντιξοοτήτων των τελευταίων χρόνων έχουν μειωθεί σημαντικά καθιστώντας αδύνατο να υποστηρίξουμε την ενοικίαση οποιοδήποτε χώρου.

Στο διάστημα αυτό , ήρθαμε σε επαφή με τον Δήμο Χανίων, το Νοσοκομείο Χανίων, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Ερυθρό Σταυρό, την Εκκλησία, καθώς και με αρκετούς συμπολίτες μας στην προσπάθεια ανεύρεσης οριστικής στέγης κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό.

Από 01/09/2023 , το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας τίθεται σε καθεστώς αναστολής, μέχρι την ανεύρεση λύσης στο πρόβλημα της στέγασης μας, αγωνιώντας για τους εκατοντάδες δικαιούχους μας.

Είμαστε σε συνεχή αναζήτηση νέου χώρου στον ιστό της πόλης, κάνοντας παράλληλα -ξανά- κάλεσμα στους θεσμικούς φορείς της πόλης , καθώς και σε συμπολίτες μας για την ανεύρεση λύσης».

Σήμερα στην ΕΡΤ χανίων μίλησε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΦΑΧ, γιατρός, Κώστας Παγουρόπουλος. Ακούστε τη συζήτηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος