Βολουδάκης – Κεφαλογιάννης με Προέδρους Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Μανούσος Βολουδάκης και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, βουλευτές Χανίων και Ρεθύμνης της Ν.Δ. συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Υπουργό Γιώργο Γεωργαντά και τους Προέδρους των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Κρήτης.

Βολουδάκης – Κεφαλογιάννης με Προέδρους Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα προβλήματα της κτηνοτροφίας στην Κρήτη, ιδιαίτερα δεδομένης της αύξησης της τιμής των ζωοτροφών και της γενικότερης κρίσης του πληθωρισμού.

Ειδική αναφορά έγινε στις συνέπειες της ΚΥΑ του Οκτωβρίου 2021, η οποία με αναδρομικό τρόπο έθετε εμπόδια στην κατανομή του «Εθνικού Αποθέματος» στους κτηνοτρόφους, και επιπλέον μείωνε τις ενισχύσεις για τα νεαρά ζώα, τροποποιώντας την αναλογία «Μονάδων Μεγάλων Ζώων» με τα αιγοπρόβατα (ΚΥΑ Λιβανού).

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι με νέα ΚΥΑ (η οποία θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες) θα τροποποιηθεί η ΚΥΑ του 2021, με αποτέλεσμα το εξής: Ο κτηνοτρόφος θα μπορεί να συμμετάσχει στην κατανομή είτε αν έχει τζίρο τουλάχιστον 2,000 ευρώ, είτε αν απλώς λαμβάνει τη «συνδεδεμένη» ενίσχυση για κρέας ή γάλα (μια από τις δυο προϋποθέσεις αρκεί). Αυτό θα ισχύσει και αναδρομικά για όσους συμμετείχαν στην κατανομή του 2021.

Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται ότι το «Εθνικό Απόθεμα» κατανέμεται σε πραγματικούς κτηνοτρόφους, ενώ παράλληλα θα δικαιωθούν οι περισσότεροι από όσους αποκλείστηκαν το 2021 στη βάση αναδρομικής και άδικης ρύθμισης.

Επιπλέον, πριν τα Χριστούγεννα θα γίνει και η πληρωμή αυτών που είχαν λόγω της ΚΥΑ του 2021 περικοπές των ενισχύσεων για τα νεαρά ζώα. Τότε η ενίσχυση είχε περικοπεί στο 1/3. Τώρα θα δοθεί η πλήρης.

Ετέθη επίσης το ζήτημα της πληρωμής της ενίσχυσης των ζωοτροφών. Ο Υπουργός ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι τη Δευτέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος