Β. Διγαλάκης: Άνοιξε ο δρόμος για το νέο σχολικό συγκρότημα στην Κίσαμο

Την ικανοποίησή του για την έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος που αφορά στην ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το ΓΕΛ και το ΕΠΑΚ Κισσάμου από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Βασίλης Διγαλάκης.

Το πρόγραμμα, επανεκδόθηκε σήμερα(6/12), περιλαμβάνοντας και σημαντικές παρατηρήσεις που έγιναν από τους αρμόδιους φορείς της Κισάμου.

Η συνολική δόμηση του νέου συγκροτήματος ανέρχεται σε 6.115 τ.μ. από 4.400 τ.μ. περίπου του παλιού συγκροτήματος, ο αριθμός των μαθητών του ΕΠΑΛ αυξήθηκε σε 200 από 180 στο αρχικό προτεινόμενο κτιριολογικό, ενώ περιλαμβάνονται και όλες οι ειδικότητες του ΕΠΑΛ Κισάμου.

Είχε προηγηθεί, στις 18 Νοεμβρίου 2021, επιστολή του κ. Διγαλάκη προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στην οποία αντέκρουε θέματα που είχαν τεθεί σε υπηρεσιακό επίπεδο από το Τμήμα Α’ Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, τόνιζε με έμφαση ότι «χάνεται πολύτιμος χρόνος» εξαιτίας της καθυστέρησης που προκαλείται και υπογράμμιζε την ανάγκη άμεσης έγκρισης του κτιριολογικού προγράμματος του σχολικού συγκροτήματος για το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Κισάμου, προκειμένου να ξεκινήσει η εκπόνηση των μελετών από τις Από τις 7 Οκτωβρίου το Δ.Σ. της ΚΤΥΠ Α.Ε. προχώρησε σε έγκριση των τευχών δημοπράτησης για την κατεδάφιση του υφιστάμενου κτιριακού συγκροτήματος.

Ο διαγωνισμός για την κατεδάφιση προκηρύχθηκε στις 14/10 με προθεσμία υποβολής προσφορών την 3η/11 και, πλέον, η διαγωνιστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Η εκτίμηση των υπευθύνων της ΚΤΥΠ Α.Ε. είναι ότι αρχές του 2022 θα έχει επιλεγεί ο ανάδοχος του έργου, ενώ η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 100 ημερολογιακές ημέρες, σημειώνει ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η ΚΤΥΠ Α.Ε. έχει αναλάβει και την εκπόνηση των μελετών του νέου σχολικού συγκροτήματος, οι οποίες θα προχωρήσουν παράλληλα με τη διαδικασία της κατεδάφισης για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Το κόστος των μελετών θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων της ΚΤΥΠ Α.Ε.

Η εκπόνηση των μελετών του νέου κτιριακού συγκροτήματος είχε ως προαπαιτούμενο την έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος από το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου. Πλέον, μετά τη σημερινή θετική εξέλιξη, είναι δυνατή η έναρξή τους, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί μαζί με την ολοκλήρωση της κατεδάφισης του υφιστάμενου σχολικού κτιρίου, ώστε να είναι εφικτή η ένταξη της κατασκευής του νέου συγκροτήματος από την Περιφέρεια Κρήτης στο ΕΣΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ