Τρίμηνη παράταση στην προθεσμία αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Την τρίμηνη παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του δασικού χάρτη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και Γιώργο Αμυρά αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής.

Τρίμηνη παράταση στην προθεσμία αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει συγκριμένα τα παρακάτω :

«Με το άρθρο 147 του ν. 4938/2022 δόθηκε παράταση στην προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών μέχρι 15/07/2022 και σας ευχαριστούμε για αυτό.
Η παράταση αυτή φαίνεται πόσο αποτελεσματική ήταν για την Π.Ε. Χανίων από τα στοιχεία του πίνακα που παρατίθεται στη συνέχεια:

ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ / ΠΡΟΔΗΛΑ ΜΕΧΡΙ 11.07.2022ΜΕΧΡΙ 22.05.2022
Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ 11685 3500

Πλην όμως στην Π.Ε. Χανίων, οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες στους οποίους στρέφονται οι πολίτες για την υποβολή αντιρρήσεων δεν είναι δυνατό να ανταπεξέλθουν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 15ης.07.2022, λόγω του τεράστιου φόρτου εργασίας που έχουν. Και αυτό γιατί στην Π.Ε. Χανίων (όπως επίσης και στην Π.Ε. Ρεθύμνου και στο το βόρειο τμήμα της Π.Ε. Ηρακλείου) η διαδικασία των αναρτήσεων του δασικού χάρτη γίνεται παράλληλα με την υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο.

Σας δηλώνουμε ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για υποβολή αντιρρήσεων και ότι οι πολίτες διαμαρτύρονται ότι δεν θα προλάβουν λόγω ακριβώς της αδυναμίας των επαγγελματιών στους οποίους στρέφονται για παροχή υπηρεσιών, να ανταποκριθούν εγκαίρως.

Επιπλέον το Σαββατοκύριακο 9 & 10.07.2022, πέντε (5) ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων, η σχετική ηλεκτρονική υπηρεσία της Ελληνικό Κτηματολόγιο δεν λειτουργούσε καθόλου, ενώ και η αντίστοιχη πλατφόρμα θέασης του αναρτημένου δασικού χάρτη παρουσίαζε προβλήματα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητάμε να δοθεί τουλάχιστον τρίμηνη παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του δασικού χάρτη της Π.Ε. Χανίων.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος