Τοποθέτηση προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών στην Κίσαμο

Ξεκίνησε χθες το πρωί η τοποθέτηση των πρώτων 14 προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών για την προσωρινή στέγαση των δύο Λυκείων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του Δήμου Κισσάμου. Τα κοντέινερ έφτασαν το πρωί της Πέμπτης και είναι σε εξέλιξη η σταδιακή τοποθέτησή τους στην περιοχή Μαύρου Μόλου όπου θα στεγαστεί προσωρινά το ΕΠΑΛ Κισσάμου. Η παραλαβή και η τοποθέτηση όλων των αιθουσών θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 29/8 που θα έρθουν και οι υπόλοιπες 14, από τις οποίες οι 12 θα τοποθετηθούν στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου για την προσωρινή στέγαση του ΓΕΛ Κισσάμου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου η λύση αυτή της στέγασης των Λυκείων, είναι προσωρινή και ο στόχος είναι η ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισσάμου

Τοποθέτηση προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών στην Κίσαμο
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου «Με την εγκατάσταση των προκατασκευασμένων αιθουσών, τελειώνει και η ταλαιπωρία των μαθητών και των καθηγητών και με το άνοιγμα των σχολείων σε λίγες μέρες, θα επανέλθουν με ασφάλεια σε κανονικούς ρυθμούς και τα μαθήματα θα επανέλθουν σε πρωινό ωράριο”.
Ο στόχος είναι η ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισσάμου και όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου “δεν θα αποκλίνουμε ούτε μέρα από αυτόν. Μετά και την υποβολή του αιτήματός μας για την έγκριση κτιριολογικού, είμαστε σε συνεχή συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και με το γραφείο του Υφυπουργού κ. Διγαλάκη και έχουμε ξεκινήσει καθ’ υπόδειξή τους τις διαδικασίες ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν”.
Τοποθέτηση προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών στην Κίσαμο
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: “Ο Δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης και όλη η Δημοτική Αρχή, ευχαριστούν θερμά τον Υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, όχι μόνο γιατί χωρίς την συμβολή του δεν θα ήμασταν σήμερα ο πρώτος δήμος στη χώρα που παρέλαβε τις αίθουσες για στέγαση των σχολείων, αλλά και για όλη την εμπράκτως υποστήριξή του όλο αυτό το διάστημα τόσο προσωπικά ο ίδιος όσο και μέσω των υπηρεσιών και συνεργατών του.
Επιπλέον, ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη που έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στο Δήμο Κισσάμου αρωγός σε όλα μας τα έργα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος