Το πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 20 έως και το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και online μέσα από το www.chaniafilmfestival.com.

Το πρόγραμμα των ταινιών, καθώς και των παράλληλων δράσεων, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στην διεύθυνση:https://www.chaniafilmfestival.com

Οι διοργανωτές τονίζουν: “Στην ιδιαίτερη συνθήκη που μοιραζόμαστε, το 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων καλεί τους φίλους του, για μια ακόμη χρονιά, για να μοιραστούμε μοναδικές εμπειρίες. Ένα πλούσιο πρόγραμμα με μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και animation εντάσσονται σ’ αυτό. Εκθέσεις, masterclasses, εκδόσεις, πάρτι και πολλές άλλες δράσεις. Ειδικές προβολές, αφιερώματα και ένας πλούσιος κατάλογος ταινιών και εργαστηρίων για την Εκπαιδευτική Κοινότητα”.

“Παράλληλα μοναδικά – σημειώνουν – εργαστήρια και masterclasses θα υλοποιηθούν σε φυσικό περιβάλλον για τους φίλους του Κινηματογράφου, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης. Καθημερινά, ο παλμός του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα μεταφέρεται μέσα από το CFF radio, που για μια ακόμη φορά θα εκπέμπει – στα fm αλλά και διαδικτυακά – 7-9 μ.μ. από το studio του, στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Από το ραδιόφωνο θα περάσουν καλεσμένοι και θεατές μεταφέροντας εμπειρίες και εντυπώσεις. Το CFF radio αποτελεί κοινή δράση με το Δίκτυο 91,5 fm. Επίσης, μέσα από το κανάλι του 9ου CFF στο youtube, θα υπάρχει μια καθημερινή, ειδική, ζωντανή εκπομπή, η οποία θα δίνει τον παλμό του Φεστιβάλ με παρουσιάσεις, συζητήσεις και πολλές εκπλήξεις”.

Στην 9η διοργάνωσή του, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων απονέμει «βραβεία κοινού» τα οποία υιοθετεί και υποστηρίζει η Fisher.

Για όλες τις δράσεις (προβολές και εργαστήρια) ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η κράτηση θέσης –ΔΩΡΕΑΝ- μέσα από το σύστημα ηλεκτρονικών φορμών που υπάρχουν στο site.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ κατά την είσοδο των συμμετεχόντων στους χώρους του Φεστιβάλ θα πρέπει να γίνεται επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης , self /rapid test όπως προβλέπονται ανά περίπτωση. Πιθανά θα γίνεται και θερμομέτρηση.

Το 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, τιμώντας τη Μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, επιλέγει να κάνει πρεμιέρα με μια εμβληματική συνεργασία, που δημιούργησε μία από τις σημαντικότερες ταινίες του ελληνικού σινεμά. Το Ζ του Κώστα Γαβρά, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού και σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.
Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και αποτελεί μέρος της συνέργειας των δύο Φορέων, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΧΩΡΑ, ΣΕ ΒΛΕΠΩ», που θα φιλοξενήσει στην Κρήτη το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Το «ΧΩΡΑ, ΣΕ ΒΛΕΠΩ» είναι ένα πρόγραμμα διάσωσης, ψηφιοποίησης, προβολής και μελέτης ταινιών από την πλούσια κληρονομιά του Ελληνικού Κινηματογράφου του 20ου αιώνα, στο πλαίσιο του Εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Την προβολή στηρίζει ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος