Το Εργατικό Κέντρο Χανίων για απολύσεις οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Για “απαράδεκτες πρακτικές και απολύσεις οδηγών τουριστικών λεωφορείων” κάνει λόγο το Εργατικό Κέντρο Χανίων σε ανακοίνωσή του.
Όπως αναφέρει αναλυτικά “από πέρυσι τον Μάρτιο και παρά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και τα μέτρα στήριξης της πολιτείας προς τις επιχειρήσεις του κλάδου, συγκεκριμένοι εργοδότες της Κρήτης προχωρούν – εξαντλούν κάθε αντεργατικό μέτρο σε βάρος των οδηγών αρνούμενοι την υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οδηγώντας στην οικονομική εξαθλίωση τους 500 οδηγούς τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης.

Φέτος μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό, προχώρησαν σε απολύσεις συναδέλφων χωρίς αποζημίωση.

Η πολιτεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, οφείλει να ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ώστε να χαρακτηριστούν άκυρες οι απολύσεις -καθώς δεν συνοδεύτηκαν ούτε καν από τη νόμιμη αποζημίωση- και να επιβληθούν κυρώσεις σε περίπτωση που οι εργοδότριες εταιρείες δεν προβούν στην ανάκλησή τους.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στον αγώνα του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης και προειδοποιεί τους συγκεκριμένους εργοδότες ότι η συμπεριφορά τους δεν θα μείνει αναπάντητη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος