Χανιά: Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου η Γιορτή της Γραβιέρας στα Σφακιά

Η μεγάλη Γιορτή της Γραβιέρας, η γιορτή του παραδοσιακού κρητικού τυριού διοργανώνεται και φέτος στην Ανώπολη των Σφακίων, την ημέρα της Παναγίας, στις 15 Αυγούστου 2024 στις 9:00 το βράδυ.

Χανιά: Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου η Γιορτή της Γραβιέρας στα Σφακιά

Η Ανώπολη, είναι κατ’ εξοχήν κτηνοτροφικό χωριό με μεγάλη παράδοση στην τυροκομία που έχει τις ρίζες της εκατοντάδες χρόνια πίσω. Είναι το χωριό με τα περισσότερα παραδοσιακά μιτάτα στη Κρήτη, κάποια λειτουργούν ακόμη με τον ίδιο τρόπο που  λειτουργούσαν εκατοντάδες χρόνια , χωρίς να έχουν επηρεαστεί καθόλου από τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Χανιά: Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου η Γιορτή της Γραβιέρας στα Σφακιά

Η Γιορτή της Γραβιέρας στην Ανώπολη Σφακίων τιμά και προβάλλει, το σημαντικότερο και πιο πολύτιμο τυροκομικό προϊόν του τόπου μας την Κρητική Γραβιέρα.

Χανιά: Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου η Γιορτή της Γραβιέρας στα Σφακιά

Η γιορτή που πρωτοδιοργανώθηκε το 1985 διανύει φέτος την 39η χρονιά της απόλυτα επιτυχημένης πορείας της, αγαπήθηκε και υποστηρίχθηκε από πολλές χιλιάδες κρητικούς , αλλά και από καλοκαιρινούς επισκέπτες του τόπου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος