Τιμήθηκε η επέτειος του ΟΧΙ και στα Χανιά

Με βροχερό καιρό αλλά παρουσία πλήθος κόσμου, τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και στα Χανιά.

Τιμήθηκε η επέτειος του ΟΧΙ και στα Χανιά

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, που σε δήλωση του ανέφερε: «Η σημερινή επέτειος είναι επέτειος που σφράγισε θετικά την ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία. Η ενότητα του ελληνισμού και το Αλβανικό μέτωπο απέδειξαν ότι η νίκη εναντίον του ολοκληρωτισμού δεν είναι κάτι άπιαστο, δεν είναι κάτι εκτός πραγματικότητας. Οι Έλληνες, στο Αλβανικό μέτωπο ενωμένοι, έδειξαν ότι ενωμένοι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμη ισχυρότερους αντιπάλους. Η εθνική αντίσταση που ακολούθησε και η συνέχεια της ενότητας του Έθνους, απέδειξε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε το μεγάλο θαύμα. Είναι τα διδάγματα, που μεταφέρονται στις νέες γενιές. Ως Έθνος έχουμε την δυνατότητα να δώσουμε αυτό που πρέπει στις νέες γενιές για να μπορέσουν να γίνουν καλύτεροι από εμάς».

Τιμήθηκε η επέτειος του ΟΧΙ και στα Χανιά

Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης, ενώ είχε προηγηθεί η έπαρση της Ελληνικής σημαίας στο φρούριο Φιρκά.
Υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Χανίων και στη συνέχεια και της στρατιωτικής μπάντας της 5ης Μεραρχίας Κρητών, μαθητές από όλα τα σχολεία των Χανίων παρέλασαν, τιμώντας την επέτειο του “ΟΧΙ”.
Στην πρώτη σειρά των επισήμων, έπειτα από αίτημα του δήμαρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, βρέθηκαν και υγειονομικοί σε μια συμβολική κίνηση, καθώς στο πρόσωπό τους, τιμήθηκε η προσφορά των εργαζομένων στην υγεία, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος