Τηλεδιάσκεψη θεσμικών φορέων της ΠΕΡ και του Υφ. Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με θέμα τους Δασικούς χάρτες, την οποία συγκάλεσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Αμυράς, μετά από πρωτοβουλία του Υφυπουργού Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κα Κοζιράκη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Μανόλης Χνάρης, οι Δήμαρχοι του Νομού καθώς και εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, του ΤΕΕ και του ΓΕΩΤΕΕ.

Όλοι οι συμμετέχοντες επεσήμαναν ότι στους χάρτες υπάρχουν σοβαρά λάθη, τα οποία χρήζουν σωρείας διορθώσεων, ώστε να έχουν οι ιδιοκτήτες πλήρη εικόνα προτού καταθέσουν τις αντιρρήσεις τους και κατέθεσαν πλήθος προτάσεων επί της ουσίας του ζητήματος των δασικών χαρτών. Μάλιστα, τονίστηκε η αναγκαιότητα αναμόρφωσης των δασικών χαρτών καθώς και η χορήγηση παράτασης στην προθεσμία κατάθεσης των αντιρρήσεων, καθώς το διάστημα μέχρι τον Ιούνιο δεν επαρκεί για ένα θέμα τόσο περίπλοκο, που χρειάζεται περαιτέρω αποσαφήνιση από την Πολιτεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος