Τηλεδιάσκεψη για τους δασικούς χάρτες στην Π.Ε. Χανίων

Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τα ζητήματα που προκύπτουν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Π.Ε. Χανίων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης.

Στη διαδικτυακή σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, η βουλευτής Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ο γενικός διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ κ. Γκουντούφας, η διευθύντρια Δασών Χανίων κ. Σκλαβάκη και στελέχη του ΥΠΕΝ.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κ. Μπακογιάννη και στόχο είχε να υπάρξει μια πρώτη ενημέρωση του Υπουργείου, για την πρώτη εικόνα και τα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανάρτηση αυτή που περιλαμβάνει το σύνολο της Π.Ε. Χανίων.

Ο κ. Καλογερής ενημέρωσε για τα κυρίαρχα ερωτήματα των πολιτών και τα ειδικά ζητήματα που παρουσιάζονται στην περιοχή μας και ζήτησε ενημέρωση από τον Υπουργό και τους συνεργάτες του.

Ανάμεσα στα θέματα που έθιξε ο κ. Καλογερής είναι αυτά που αφορούν σε εκτάσεις οι οποίες φέρονται ως δάση ή δασικές και αποτελούν βοσκότοπους, στα ζητήματα που προκύπτουν στους ιδιοκτήτες εκτάσεων που φέρονται ως δάση ή δασικές στις αεροφωτογραφίες παλαιότερης λήψης, ενώ μεταγενέστερα και σήμερα αποτελούν αγροτικές εκτάσεις, καθώς και στην ανισότητα που υπάρχει στις χορτολιβαδικές εκτάσεις ανάμεσα στους ιδιοκτήτες που εξέδωσαν οικοδομική άδεια στο παρελθόν και σε αυτούς που δεν το έκαναν.

Ειδικότερα όσον αφορά στους βοσκότοπους, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το πολύ υψηλό κόστος που θα πρέπει να πληρωθεί από τους κτηνοτρόφους για την υποβολή αντιρρήσεων, δεδομένου ότι στο νομό Χανίων αυτές οι εκτάσεις είναι συνήθως πολύ μεγάλες.

Κοινός τόπος όλων είναι ότι οι δασικοί χάρτες είναι ένα απαραίτητο εργαλείο το οποίο θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί πολύ νωρίτερα, ενώ επιβεβαιώθηκε από τον Υφυπουργό ότι προετοιμάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Μετά από ανταλλαγή απόψεων και πληροφόρησης συμφωνήθηκε ότι είναι αναγκαία η αναλυτική ενημέρωση των πολιτών με κάθε πρόσφορο μέσο και με δεδομένους τους περιορισμούς της πανδημίας, κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί και η Διεύθυνση Δασών Χανίων.

Η κ. Μπακογιάννη πρότεινε στον κ. Αμυρά και το επιτελείο του να επισκεφθούν τα Χανιά μέσα τον επόμενο μήνα και να παραθέσουν συνέντευξη τύπου για την ενημέρωση των πολιτών, πρόταση την οποία αποδέχθηκε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος