Τη συνδρομή της Πολιτείας για την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης ζητά η Σύγκλητος

Την συνδρομή της Πολιτείας να συμβάλλει με όλους τους δυνατούς τρόπους στην προστασία της υγείας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, εξασφαλίζοντας πόρους για προσωπικό που διενεργεί τους ελέγχους, δωρεάν self test για φοιτητές και διδάσκοντες, εγκατάσταση κινητών μονάδων διενέργειας rapid test στα πανεπιστήμια, και παρέχοντας την δυνατότητα και την ευελιξία στα πανεπιστήμια για εξ αποστάσεως διδασκαλία και διενέργεια εξετάσεων, όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο, ζητά με ανακοίνωσή της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «το Πανεπιστήμιο Κρήτης κατά την προηγούμενη περίοδο κατάφερε κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του. Σε αυτό συντέλεσαν η επιμελής προετοιμασία του Πανεπιστημίου σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό της μεγάλης πλειονότητας της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και με την υποδειγματική στάση των φοιτητών. Η Σύγκλητος ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την άψογη συνεργασία και την εν γένει συμβολή τους”.

“Το Πανεπιστήμιο Κρήτης – σημειώνει η Σύγκλητος – καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πολιτείας, για την προστασία της υγείας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. H επανέναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων συντελείται εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. Καλούμε την Πολιτεία να συνδράμει με όλους τους δυνατούς τρόπους στην προστασία της υγείας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, εξασφαλίζοντας πόρους για προσωπικό που διενεργεί τους ελέγχους, δωρεάν self test για φοιτητές και διδάσκοντες, εγκατάσταση κινητών μονάδων διενέργειας rapid test στα πανεπιστήμια, και παρέχοντας την δυνατότητα και την ευελιξία στα πανεπιστήμια για εξ αποστάσεως διδασκαλία και διενέργεια εξετάσεων, όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο”.

Συνεχίζοντας τονίζει: “Τη Δευτέρα 17-01 ξεκινά η εξεταστική περίοδος. Για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις οι φοιτητές υποχρεούνται να εγγραφούν στην πλατφόρμα edupass. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι φοιτητές που θα νοσήσουν με λοίμωξη, να μην χάσουν κανένα εξεταζόμενο μάθημα. Με επιμέλεια των διδασκόντων σε συνεργασία με τις ακαδημαϊκές μονάδες, θα τους δοθεί η ευκαιρία να εξεταστούν σε μεταγενέστερο χρόνο. H αδυναμία συμμετοχής στην εξεταστική διαδικασία θα πιστοποιείται από την εγγραφή τους στην πλατφόρμα edupass».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ