Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το Σήφη Βαλυράκη

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι η αιτία του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ενω ο ιατροδικαστής εντόπισε και κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού, το πιθανότερο από την προπέλα του πλοίου.
Ο Νίκος Καλόγριας αναφέρει επίσης στο πόρισμά του ότι συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός, ενώ δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί νωρίτερα έμφραγμα. Όπως όλα δείχνουν, ίσως από κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο να έπεσε στο νερό και η προπέλα να του προκάλεσε κακώσεις στο κεφάλι και στο λαιμό.
Ο 79χρονος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κι εκ των στενών συνεργατών του Ανδρέα Παπανδρέου, έχει εξοχικό σπίτι στην Ερέτρια όπου και βρέθηκε το Σαββατοκύριακο. Από το μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιανουαρίου αγνοείτο με αποτέλεσμα η σύζυγός του να ενημερώσει την Αστυνομία και το Λιμενικό, που έστησαν γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Στη διάρκεια των ερευνών είχε βρεθεί το σκάφος του και το Λιμενικό αναζητούσε τον 78χρονο πρώην υπουργό, ο οποίος είχε πάει βόλτα στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια στον Ευβοϊκό και συγκεκριμένα στο Ασπρονήσι.
Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο κ. Βαλυράκης αναχώρησε στις 2 το μεσημέρι από την Ερέτρια με φουσκωτό σκάφος το οποίο βρέθηκε αργότερα από ένα αλιευτικό προσαραγμένο νοτιοανατολικά στη νησίδα Αγία Τριάδα (σ.σ.: Ασπρονήσι) χωρίς επιβάτες, με τη μηχανή να δουλεύει και με δύο ψαροντούφεκα στο εσωτερικό του. Στις έρευνες του εντοπισμού του συμμετείχαν η Αστυνομία, το Λιμενικό με την ομάδα ΜΙΑ, ενώ λίγο μετά τις 7:00 σηκώθηκε κι ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού για να συνδράμει τις έρευνες. Τελικά, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό ότι ο Σήφης Βαλυράκης εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος