Χανιά: Τη Δευτέρα η απολογία του 52χρονου για τον ξυλοδαρμό των παιδιών του

Προθεσμία για τη Δευτέρα προκειμένου να απολογηθεί για δύο κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις, αυτή της σωματικής βλάβης αδύναμων προσώπων και ιδιαίτερα ανήλικων τέκνων, καθώς και απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου, ζήτησε και πήρε ο 52χρονος πατέρας, που πέρασε το κατώφλι του Ανακριτή λίγο μετά τις 9 το πρωί του Σαββάτου.

Χανιά: Τη Δευτέρα η απολογία του 52χρονου για τον ξυλοδαρμό των παιδιών του

Το αίτημα αναβολής κατέθεσε ο συνήγορος του κατηγορούμενου κ. Προκόπης Βαρδουλάκης, προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Χανίων η 16χρονη κόρη του, προκειμένου να διαπιστωθεί κακοποίηση.

Ερωτήματα προκαλεί ωστόσο το γεγονός, ότι το παιδί, δεν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο από την Τετάρτη, ημέρα που -σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ίδια, αλλά και οι αυτόπτες μάρτυρες- ξυλοκοπήθηκε για ακόμα μια φορά από τον πατέρα της.

Έξω από το γραφείο το ανακριτή, όπου βρίσκονταν η σύζυγος και η κόρη του, ο ίδιος επιχειρούσε να κατευνάσει το κορίτσι, ζητώντας της συγνώμη και λέγοντας ότι την αγαπά.
Η μητέρα, με δάκρυα στα μάτια, εξακολουθεί και υποστηρίζει τον σύζυγο και πατέρα των τριών παιδιών τους, παρά τη βία που κατ’ εξακολούθηση έχει ασκηθεί τόσο στην ίδια όσο και στα τρία παιδιά τους, ηλικίας 16, 13 και 4 ετών.

Η έφηβη, επιμένει στις καταγγελίες της, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στη μητέρα της ότι αγαπά μόνο τον άντρα της και αδιαφορεί για την κακοποίηση που δέχονται τα παιδιά της οικογένειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απολογία του 52χρονου, η Εισαγγελέας θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, καθώς και την παρακολούθηση των παιδιών από ειδικούς παιδοψυχολόγους – παιδοψυχίατρους.

Ο 52χρονος αντιμετωπίζει επίσης τις κατηγορίες της απλής σωματικής βλάβης σε βάρος δύο πολιτών και τριών αστυνομικών, υπόθεση που αναμένεται να εκδικαστεί την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ για την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας / οπλοκατοχής, θα δικαστεί μεθαύριο Δευτέρα.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος