Θερμό καλωσόρισμα των ομογενών της Αμερικής στη Μονή Αρκαδίου

Το προεδρείο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής με περισσότερους από 200 ομογενείς που πραγματοποιούν ιστορική επίσκεψη στην Κρήτη υποδέχθηκαν σήμερα στην Μόνη Αρκαδίου στο Ρέθυμνο, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης.

Θερμό καλωσόρισμα των ομογενών της Αμερικής στη Μονή Αρκαδίου

Στην επίσκεψη τιμής και μνήμης στην ιστορική Μονή τελέστηκε δοξολογία, ενώ στην συνέχεια στο καλωσόρισμα τους, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος, εξέφρασαν την χαρά τους για την παρουσία των ομογενών στο νησί επισημαίνοντας αντίστοιχα τους άρρηκτους δεσμούς της Εκκλησίας της Κρήτης, της Περιφέρειας, της Αυτοδιοίκησης με την ομογένεια, όπου γης.

Θερμό καλωσόρισμα των ομογενών της Αμερικής στη Μονή Αρκαδίου

Ειδικότερα ο κ. Αρναουτάκης απευθυνόμενος στους απόδημους Κρήτες ,πολλοί από τους οποίους είναι νέοι και νέες, είπε, ότι ως Περιφέρεια Κρήτης εκφράζουμε την χαρά μας για την παρουσία σας κοντά μας και θα είμαστε πάντα δίπλα σας καθώς είστε συνέχεια και το μέλλον της Κρήτης στο εξωτερικό. Και πρόσθεσε: «Είστε παράλληλα οι αυθεντικότεροι πρεσβευτές του τόπου μας στο εξωτερικό, διατηρώντας ζωντανές τις παραδόσεις, τον Πολιτισμό, τα ήθη, έθιμα, προβάλλοντας την Κρήτη και την ιστορία της».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος