Θ. Πλεύρης: Το σχέδιο για τη στελέχωση και κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Χανίων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, για τις δομές, τις υπηρεσίες και την παροχή υπηρεσιών στο Νοσοκομείο Χανίων.


Ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε την προκήρυξη 4.000 θέσεων νοσηλευτών και 700 θέσεων ιατρών.

«Αυτή τη στιγμή η προκήρυξη των 4000 θέσεων νοσηλευτών ήδη βρίσκεται στον ΑΣΕΠ και μέσα στις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί. Αφορά στο σύνολο της κάλυψης των θέσεων που έχει ζητήσει το νοσοκομείο Χανίων. Αντίστοιχα θα βγει προκήρυξη των 700 γιατρών».

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει εξάμηνη παράταση της θητείας των υπό συνταξιοδότηση γιατρών ενώ παράλληλα ανέφερε ότι θα δοθούν νέα οικονομικά και άλλα κίνητρα, προκειμένου να μην καταστούν άγονες οι προκηρύξεις προσλήψεων νέων ιατρών στο ΕΣΥ.: «Εκεί υπάρχει πρόβλημα σε στοχευμένες ειδικότητες γιατί ήδη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν βγει αυτές οι ειδικότητες αλλά έχουν χαρακτηριστεί άγονες. Οπότε με κίνητρα τα οποία επεξεργάζεται η αναπληρώτρια υπουργός θέλουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για να καλυφθούν οι θέσεις όπου υπάρχουν κενά”.

Στο Ταμείο Ανάκαμψης τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χανίων

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι στο νοσοκομείο Χανίων έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης τα ΤΕΠ τα οποία θα έχουν πλήρη αναβάθμιση. “Γίνεται και ενεργειακή αναβάθμιση και η στόχευση μας είναι με 450 εκατομμύρια που έχουμε για τα νοσοκομεία από το Ταμείο Ανάκαμψης και με τις προκηρύξεις 6000 ατόμων, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που θα έχουν βγει μέσα στο καλοκαίρι να μπορέσουμε και να τα αναβαθμισουμε κτηριακά και να στελεχώσουμε το νοσοκομείο», εξήγησε.

“Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη απόφαση η νομοθετική ρύθμιση για την κάλυψη των αναγκαίων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικό προσωπικού,” δήλωσε ο Πρόεδρος της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων Κυριάκος Γραμματικοπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην είσοδο του Νοσοκομείου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας οι υγειονομικοί που έχουν βρεθεί εκτός ΕΣΥ, λόγω της άρνησης τους να εμβολιαστούν.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος