Τα μέλη του συλλόγου Κερίτης χορεύουν στην κορυφή του Ψηλορείτη

Στον τίμιο Σταυρό, στην κορυφή του Ψηλορείτη σε υψόμετρο 2.456 μέτρων επέλεξε να κάνει την εκδρομή του ο αθλητικός σύλλογος Ζίου Ζίτσου “Κερίτης” από τα Χανιά.

Τα μέλη του συλλόγου Κερίτης χορεύουν στην κορυφή του Ψηλορείτη

Μάλιστα οι μικρές αθλήτριες του συλλόγου μόλις πάτησαν την ψηλότερη κορυφή της Κρήτης ενθουσιάστηκαν τόσο, που χόρεψαν εκεί, δίπλα στην πετρόχτιστη εκκλησία του τιμίου Σταυρού, παρά τον δυνατό άνεμο που τις δυσκόλευε.
Τα μέλη του αθλητικού συλλόγου διέσχισαν τη στράτα του Ψηλορείτη, ξεκινώντας από το Λάκκο του Μυγερού, σε υψόμετρο 1.580 μέτρων που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Ψηλορείτη, στο Λιβαδιώτικο Αόρι. Από εκεί ακολούθησαν το όμορφο σηματοδοτημένο περιπατητικό μονοπάτι και σε δυόμισι ώρες είχαν φτάσει στην κορυφή.

Τα μέλη του συλλόγου Κερίτης χορεύουν στην κορυφή του Ψηλορείτη

Η 20μελής ομάδα απόλαυσε τη θέα από τα 2.456 μέτρα που τους αποζημίωσε για την πεζοπορία, καθώς από την κορυφή του Ψηλορείτη φαίνεται ταυτόχρονα το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Κρητικό πέλαγος στα Βόρεια, η πεδιάδα της Μεσσαράς και το νότιο Κρητικό πέλαγος στα νότια και οι κορυφές των Λευκών Ορέων στα Δυτικά.

Τα μέλη του συλλόγου Κερίτης χορεύουν στην κορυφή του Ψηλορείτη

Φυσικά οι πεζοπόροι δεν παράλειψαν να ανάψουν ένα κεράκι στο πέτρινο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού, που έχτισαν το 1835 κτηνοτρόφοι από τα Λειβάδια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οι βοσκοί χτίζουν τα μιτάτα τους, δηλαδή τα καταλύματα τους. Η στράτα του Ψηλορείτη είναι δημοφιλής σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες που την περπατάνε κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Όσο για τις 12 χρόνες πεζοπόρους, ανυπομονούν για την επόμενη ανάβαση!

Ευτυχία Πενταράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος