Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Σήμα κινδύνου για εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με βαθμολογίες που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές γνώσεις των μαθητών, εκπέμπουν τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου.

Όπως επισημαίνεται σε κοινή τους ανακοίνωση, « φαίνεται ότι επιστρέφουμε πολλά χρόνια πίσω, όταν θέση στο Πανεπιστήμιο και στις καλές θέσεις εργασίας θα έχουν μόνο οι έχοντες, αυτοί που διαθέτουν χρήμα για να στείλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία. Πλέον, μετά την ψήφιση του Νόμου 4713/2020 από την Υπουργό Παιδείας τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια δεν λειτουργούν ως σχολεία, αλλά καθαρά ως επιχείρηση χωρίς σοβαρό έλεγχο του κράτους».

Στην ίδια ανακοίνωση, τα Εργατικά Κέντρα επισημαίνουν τον κίνδυνο, “κάποια από αυτά τα σχολεία να «πουλούν» επί της ουσίας χιλιάδες απολυτήρια λυκείου με ψεύτικα εικοσάρια. Τούτο θα έχει δραματικές επιπτώσεις για τα δικά μας παιδιά. Τα παιδιά που φοιτούν στο δημόσιο σχολείο”.

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

“Καλούμε την Υπουργό Υγείας.
• Να αποσύρει τις διατάξεις αυτές του Νόμου 4713/2020, που μετατρέπουν τα ιδιωτικά σχολεία σε επιχείρηση και τους εκπαιδευτικούς σε τρομοκρατημένους υπαλλήλους με αποτέλεσμα να εκδίδονται χιλιάδες παράνομοι, δήθεν άριστοι τίτλοι σπουδών.
• Να δίδονται οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων υπό το δημόσιο έλεγχο, όπως συνέβαινε και πριν το 2000 για όσο διάστημα εξακολουθεί να ισχύει το καθεστώς αυθαιρεσίας στα ιδιωτικά σχολεία.
• Να αποσυρθεί άμεσα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και να ξεκινήσει ένας διάλογος για τον δίκαιο εξορθολογισμό του συστήματος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος