Συστάσεις προληπτικών ενεργειών προς τους ελαιοκαλλιεργητές της Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή σε Θέματα Φυτοπροστασίας, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς για πιθανή ύπαρξη μυκητολογικών προσβολών στον ελαιόκαρπο και συστήνει τον συστηματικό έλεγχο των ελαιόδεντρων τους.

Επισημαίνεται ότι κατά την εξέταση δειγμάτων από ελαιώνες των Περιφερειακών Ενοτήτων Χανίων και Ηρακλείου, η οποία πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, διαπιστώθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις η παρουσία μυκήτων του γένους Fusarium, Alternaria, Botryosphaeria, Pseudocercorpora, Colletotrichum, Stemphylium, Capnodium και Aspergillus.

Καθώς οι ανωτέρω μύκητες μπορούν να υποβαθμίσουν σημαντικά τον ελαιόκαρπο και το παραγόμενο ελαιόλαδο, όπως αναφέρεται,και δεδομένου ότι οι επικρατούσες περιβαλλοντικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ανάπτυξη μυκητολογικών προσβολών, οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να προβαίνουν σε τακτική επισκόπηση των ελαιώνων τους. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν σημαντικές προσβολές, προτείνεται η έγκαιρη συγκομιδή του ελαιοκάρπου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος