Σύσκεψη για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Κισσάμου

Mε στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την βελτίωση της λειτουργίας της πόλης εκπονείται ερευνητικό σχέδιο για την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του ιστορικού κέντρου της Κισσάμου.


Στο πλαίσιο αυτό έγινε ενημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο της έναρξης υλοποίησης του «Ερευνητικού Προγράμματος για την Διερεύνηση Εναλλακτικών Στρατηγικών Ανάδειξης της Πολεοδομικής και Πολιτιστικής Φυσιογνωμίας του Ευρύτερου Ιστορικού Κέντρου Κισάμου».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου και η Επιστημονική Υπεύθυνη του Έργου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νικολάου Δήμητρα.

Παρόντες ήταν επίσης η Γενική Διευθύντρια Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Δοξάκη, η Αρχιτέκτονας Μηχανικός της Τ.Υ. Δ. Χανίων και τεχνικός σύμβουλος του Δ. Κισάμου στο έργο Παπαδάκη Αφροδίτη, καθώς και στελέχη της ερευνητικής ομάδας και των συμμετεχόντων φορέων.

Το πρόγραμμα εκπονείται από ερευνητική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μέσω τετραμερούς Προγραμματικής Σύμβασης στην οποία μετέχουν το Υπουργείο Πολιτισμού, ο Δήμος Κισάμου και η Περιφέρειας Κρήτης η οποία και το χρηματοδοτεί με το ποσό των 248.000€.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος