Συνεκπαίδευση μονάδων Ελλάδας και ξένων κρατών σε θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου σε θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης, στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας σε διεθνές και συμμαχικό επίπεδο.

Συνεκπαίδευση μονάδων Ελλάδας και ξένων κρατών σε θαλάσσιες περιοχές της ΚρήτηςΣύμφωνα με την ανακοίνωση την Τρίτη 27 Ιουλίου, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ και του Υποβρυχίου ΩΚΕΑΝΟΣ με το Πορτογαλικό Υποβρύχιο TRIDENTE στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια του PASSEX εκτελέστηκαν αντικείμενα ανθυποβρυχιακού πολέμου, καθώς και σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας.

Την Τετάρτη 04 Αυγούστου, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ και του Υποβρυχίου ΩΚΕΑΝΟΣ με την Ιταλική Φρεγάτα ITS VIRGINIO FASAN η οποία συμμετέχει στη Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη «Standing NATO Maritime Group Two (SNMG-2)», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης. Κατά την διάρκεια του PASSEX, εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας περιοχής, ανθυποβρυχιακού πολέμου, διοικητικής μέριμνας, καθώς και προχωρητικοί ελιγμοί

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος