Συνεχίζεται στο Εφετείο Χανίων η εκδίκαση της συγκλονιστικής υπόθεσης του διπλού φονικού ηλικιωμένων

Στιγμές συγκινησιακής φόρτισης, θλίψης μα και οργής εκτυλίχθηκαν σήμερα, Πέμπτη 24/11, στο Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά, όπου ξεκίνησε εκ νέου η φρικτή υπόθεση της δολοφονίας ζεύγους ηλικιωμένων στο Σφηνάρι Κισσάμου τον Φεβρουάριο του 2015. Η υπόθεση εκδικάζεται εκ νέου μετά μετά από την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο της αθώωσης των δύο κατηγορουμένων, 57 και 53 ετών, στο Εφετείο Χανίων.

Πρόκειται για μια φρικτή υπόθεση, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη: Οι δύο ηλικιωμένοι είχαν βρει μαρτυρικό θάνατο τον Φεβρουάριο του 2015 μέσα στο σπίτι τους στο Σφηνάρι Κισσάμου, με κατηγορούμενο τον γιο του 78χρονου και ένα φίλο του.
Οι ανήμποροι άνθρωποι είχαν δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα με μαχαίρι και ξύλο και βασανίστηκαν από τους αδίστακτους δράστες, προκειμένου να αποκαλύψουν που έκρυβαν τις οικονομίες τους.
Η απόφαση του 78χρονου ανθρώπου -πατέρα 4 παιδιών- να προχωρήσει στην ανάληψη του εφάπαξ που είχε πάρει από τη ΔΕΗ, και να το κρατάει στο σπίτι του, αποδείχτηκε μοιραία.
Οι δράστες, μετά τη δολοφονία του 78χρονου, βασάνισαν επί μακρόν την 66χρονη σύζυγό του, προκειμένου να αποκαλύψει την κρυψώνα που είχαν φυλάξει τα χρήματα.

Και σήμερα, οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι.
Συνεχίζεται στο Εφετείο Χανίων η εκδίκαση της συγκλονιστικής υπόθεσης του διπλού φονικού ηλικιωμένωνΣυγκλονιστική ήταν η κατάθεση της κόρης της 66χρονης ζητώντας την απόδοση Δικαιοσύνης, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ο γιος του συζύγου της μητέρας μου, παραδέχτηκε στην ανάκριση και στην πρώτη δίκη ότι πήγε τους δύο κατηγορούμενους στο Σφηνάρι για να κλέψουν τα χρήματα που είχε ο πατέρας του στο σπίτι του, και ο ίδιος ήταν έξω από το σπίτι μέχρι να ολοκληρωθεί η πράξη τους. Το ηλικιωμένο ζευγάρι αρνήθηκε να δώσει τα χρήματα και έτσι τους δολοφόνησαν. Δεν βρέθηκαν σημάδια παραβίασης της πόρτας».

Οι δράστες είχαν συλληφθεί και είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια, για να αθωωθούν ωστόσο σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά. Τότε, κρίθηκαν αθώοι με ψήφους 6-1, με το σκεπτικό ότι στον τόπο του εγκλήματος δεν είχε βρεθεί γενετικό υλικό ή τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.
Μετά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης από τον Άρειο Πάγο, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022.

Τελικά η δίκη διακόπηκε στις 3 το μεσημέρι και θα συνεχιστεί αύριο, Παρασκευή, στις 9 το πρωί.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος