Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τον θάνατο της Έφης Τσιχλάκη

Συνεχίζεται σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά, η δίκη για τον θάνατο της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη, στις 22 Μαρτίου του 2016 στο Κολυμπάρι. Η ακροαματική διαδικασία που κράτησε μέχρι τις απογευματινές ώρες της περασμένης Πέμπτης με καταθέσεις μαρτύρων, αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, με την έκδοση της απόφασης.

Στο εδώλιο, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, ενδοοικογενειακή βία και οπλοκατοχή, βρίσκεται για ακόμα μια φορά ο 55χρονος -σήμερα- σύζυγός της, ο οποίος στην πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, είχε αθωωθεί με οριακή πλειοψηφία, ενώ ο θάνατος της γυναίκας αποδόθηκε σε αυτοκτονία.

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τον θάνατο της Έφης Τσιχλάκη

Η εκδίκαση της υπόθεσης ωστόσο ξεκίνησε από μηδενική βάση, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Κρήτης Χαράλαμπος Μωυσίδης κατά της αθωωτικής πρωτόδικης απόφασης.

Σύμφωνα με τον κ. Μωυσίδη, από την αποδεικτική διαδικασία της πρωτοβάθμιας δίκης προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος πυροβόλησε τη σύζυγό του στο κεφάλι. Στην έφεσή του επισημαίνονται οι αντιφάσεις του ίδιου του κατηγορούμενου -κυρίως σχετικά με τη θέση του όπλου-, στις καταθέσεις των συγγενών του θύματος για τη σχέση της με τον σύζυγό της, στην κατάθεση ενός αστυνομικού σχετικά με τα ευρήματα, στην ασαφή κατάθεση ενός συγγενούς του κατηγορούμενου, στα πορίσματα του ιατροδικαστή, αλλά και στην ψυχιατρική έκθεση για χειρόγραφη επιστολή του θύματος, η οποία δεν οδηγεί σε συμπέρασμα αυτοκτονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια της άτυχης Έφης, δεν αποδέχθηκε ποτέ την πρωτόδικη απόφαση, επικαλούμενη τόσο τον χαρακτήρα της αδικοχαμένης γυναίκας, όσο και τα στοιχεία, με σημαντικότερο αυτό της ιατροδικαστή, η οποία στην κατάθεσή της είχε υπογραμμίσει ότι το θύμα είχε χάσει τις αισθήσεις του από στραγγαλισμό, για να ακολουθήσει ο πυροβολισμός στο κεφάλι.

Σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι το όπλο δεν βρέθηκε στο ύψος του χεριού της, αλλά δίπλα στο κεφάλι και μάλιστα από την αριστερή πλευρά, παρότι ήταν δεξιόχειρας. Ο εισαγγελέας επομένως είναι πεπεισμένος ότι ο κατηγορούμενος δολοφόνησε τη σύζυγό του ύστερα από διαπληκτισμό και στη προσέφυγε σε γειτονικό σπίτι ζητώντας βοήθεια σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει σαν αυτοκτονία τη γυναικοκτονία.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία απέδωσε το γεγονός ότι στα χέρια του εντοπίστηκαν κατάλοιπα πυρίτιδας, στο γεγονός ότι λίγο πριν τον θάνατο της Έφης, είχε πυροβολήσει έξω από το σπίτι του, προκειμένου να φοβηθούν και να απομακρυνθούν κάποια αδέσποτα σκυλιά.

Υποστήριξε επίσης ότι οπλοφορούσε από το 1996, αφού δούλευε ως προστασία ή συνοδεία, χωρίς ωστόσο να έχει δηλώσει την κατοχή του όπλου στο Αστυνομικό Τμήμα.


Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος