Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για Λιμνοδεξαμενή Ομαλού και Φράγμα Βαλσαμιώτη

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, στο γραφείο του στην Αθήνα, είχαν την Τετάρτη ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρης Παπαδογιάννης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων,  Νίκος Καλογερής.

Στη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίστηκε οι νομικές υπηρεσίες του αρμόδιου υπουργείου, της Περιφέρειας Κρήτης και του ΟΑΚ, να συνεργαστούν, προκειμένου να διερευνηθεί η νομική διαδικασία, μέσω της οποίας θα μεταφερθεί στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, η ευθύνη της διαχείρισης της Λιμνοδεξαμενής του Ομαλού και του Φράγματος Βάλσαμιώτη του Δήμου Πλατανιά της Π.Ε.Χανίων.

Παράλληλα, έγινε ακόμη εκτενής αναφορά, για την αποκατάσταση της στεγανότητας του Φράγματος Βαλσαμιώτη,  σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που έχει εκπονήσει με ιδίους πόρους ο ΟΑΚ, η οποία βρίσκεται στην τελική της φάση κι έχει “ανοίξει  ο δρόμος”,  για την εξεύρεση της  χρηματοδότησης του έργου.

“Για μια ακόμη φορά διαπιστώνεται η σημαντική εμπειρία και η διαχειριστική επάρκεια των υπηρεσιών του ΟΑΚ. Τόσο το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και η Περιφέρεια Κρήτης,  εμπιστεύονται εμπράκτως  τον ΟΑΚ προκειμένου ν’ αναλάβει δύο ακόμη νευραλγικές υποδομές που αφορούν τους υδάτινους πόρους της Π.Ε.Χανίων. Μετά από τη σημερινή συνάντηση, “ανοίγει ο δρόμος”,  για μια νέα μεγάλη συνεργασία, η οποία θα ενδυναμώσει έτι περαιτέρω το “ρόλο” του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού της Κρήτης”, ανέφερε σε δήλωση του μετά την συνάντηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ,  κ.  Παπαδογιάννης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη, ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου της βουλευτού Χανίων, κ. Ντόρας Μπακογιάννη, κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος, ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Χανιων, κ. Νεκτάριος Κουμάκης, ο Διευθυντής Διαχείρισης του ΟΑΚ, κ. Στράτος Μηλιδάκης και η νομική σύμβουλος του ΟΑΚ, κ. Χριστίνα Περράκη και υπηρεσιακά  στελέχη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος