Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος στη Δυτική Κρήτη, ζήτησε η Βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, από τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Η κ. Βολουδάκη, σε συνέχεια σχετικής ερώτησης που υπέβαλε απευθυνόμενη προς τον κ. Στυλιανίδη, επισκέφθηκε τον Υπουργό στο γραφείο του, προκειμένου να συζητήσει τα αιτήματα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης, για την ενίσχυση των Υπηρεσιών τους.

Όπως ανέφερε η Βουλευτής, «η Κρήτη έχει πλέον καταστεί πύλη εισόδου μεταναστών στη χώρα μας, καταγράφοντας μάλιστα αυξητικές τάσεις.  Η διαχείριση του μεγάλου και αυξανόμενου αριθμού μεταναστευτικών ροών, που ξεκινά αρκετά μίλια νότια της Ν. Γαύδου και τελειώνει με την μεταγωγή σε δομή στην Αθήνα, απαιτεί ενίσχυση των Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος».

Συγκεκριμένα, η κ. Βολουδάκη ζήτησε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις, για την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών και των πλωτών μέσων. Ακόμη, η Βουλευτής ανέφερε ότι η  ενίσχυση των Υπηρεσιών θα μπορούσε να επιτευχθεί και με αποσπάσεις προσωπικού από άλλες περιφέρειες όπως γίνεται στο Ανατολικό Αιγαίο. Τέλος, έθεσε στον κ. Στυλιανίδη το αίτημα της αναγνώριση της Γαύδου, ως παραμεθορίου.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα παραπάνω αιτήματα, καθώς η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η κ. Βολουδάκη δήλωσε: «Οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος, εκτελούν καθημερινά τα καθήκοντά τους με αυταπάρνηση. Είναι επιτακτική η ανάγκη να ενισχυθούν οι υπηρεσίες, δεδομένου ότι  καταγράφεται μία ιδιαίτερα αυξημένη πίεση στην περιοχή μας από τις μεταναστευτικές ροές. Ευχαριστώ τον Υπουργό για την εποικοδομητική συνάντηση και ευελπιστώ, ότι σύντομα, θα δοθούν λύσεις και δίκαια αιτήματα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος