Συνάντηση Μ. Βολουδάκη με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή συναντήθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία μιας σειράς σημαντικών έργων αρμοδιότητας της Περιφέρειας (ή χρηματοδοτούμενων από αυτή).

Ο κ. Βολουδάκης ζήτησε ειδικότερες πληροφορίες για την πορεία των έργων βιολογικών καθαρισμών της Π.Ε. Χανίων, σε Αποκόρωνα, Σφακιά και Σέλινο, επισημαίνοντας την ανάγκη για την εντός χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσή τους.

Ειδικά η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της Γεωργιούπολης, μαζί με τα δίκτυά της και τον υποθαλάσσιο αγωγό, πρέπει να θεωρείται πρώτης προτεραιότητας έργο για το νομό. Σήμερα έχει μπει σε δρόμο υλοποίησης, πρόκειται όμως για έργο το οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια. (Εντάχθηκε αρχικά στο ΕΣΠΑ 2014-2020, απεντάχθηκε το 2013 λόγω καθυστερήσεων στις μελέτες, επανεντάχθηκε, και θα χρηματοδοτηθεί τελικά ως έργο-γέφυρα από το ΕΣΠΑ 2021-2027).

Παράλληλα έθεσε ορισμένα ζητήματα σχετικά με κάποια από τα μικρότερης κλίμακας, τοπικού ενδιαφέροντος έργα, από αυτά που συνήθως δεν απασχολούν το δημόσιο διάλογο στον νομό.

Συγκεκριμένα:

• Στον παραποτάμιο δρόμο των Μεσκλών, ο οποίος μετά το κλείσιμο της παλιάς επαρχιακής οδού είναι ο μοναδικός δρόμος προς το χωριό. Σε κάποια σημεία πριν το χωριό υπάρχουν ακόμη ζημιές από τις πλημμύρες του 2019.
• Στο οίκημα του Πολυιατρείου στο Γεράνι, η κατασκευή του οποίου σταμάτησε υπαιτιότητα του εργολάβου. Θα πρέπει να διασφαλισθεί από την Περιφέρεια ότι θα επανεκκινήσει το συντομότερο.
• Τη δεξαμενή του ΤΟΕΒ Φουρνέ, για το οποίο πρέπει να γίνει νέα χωροθέτηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος