Συνάντηση Κουράκη – Παπαδογιάννη για την δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων στην Κρήτης

Η ανάλυση των παραμέτρων, που συνθέτουν την ενεργειακή μετάβαση και το θεσμό των ενεργειακών κοινοτήτων στην Περιφέρεια Κρήτης, βρέθηκε στο επίκεντρο διαδικτυακής ημερίδας, στην οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ πολλών ακόμη εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης από όλο το νησί, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης.


Στη διάρκεια της τοποθέτησης του, ο κ. Παπαδογιάννης αναφέρθηκε στο ρόλο, που μπορεί να διαδραματίσει με βάση την εμπειρία, που έχει αποκομίσει από την κατασκευή και λειτουργία μεγάλων κλιματικών έργων, ο Ο.Α.Κ.
«Ο νόμος των Ενεργειακών Κοινοτήτων, ειδικά για την Κρήτη με τις νέες απαιτήσεις που προκύπτουν από τη διασύνδεση με την Ηπειρωτική Ελλάδα και τον σημαντικό περιορισμό των συμβατικών σταθμών, δίνει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης έργων ΑΠΕ μέσα από την συνέργεια των φορέων του νησιού και συνιστά μια νέα ολοκληρωμένη παρέμβαση στην κατεύθυνση της προώθησης της κοινωνικής οικονομίας στον ενεργειακό τομέα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδογιάννης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος