Συνάντηση Καλογερή – Δημάρχων για τον Ταυρωνίτη

Συνάντηση σχετικά με τα «Έργα Αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του ποταμού Ταυρωνίτη είχε σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, με τον Δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη και τον Δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη, παρουσία και του Ειδικού Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νεκτάριου Κουμάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η αξιολόγηση της πορείας του μεγάλου αυτού έργου (το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή του δίδυμου διασυνδεδεμένου φράγματος Σεμπρωνιώτη και Ντεριανού και τα συνοδά έργα τους), καθώς μετά την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Έργων ΣΔΙΤ που έλαβε χώρα στις 22/6/2022, αναμένεται η εκκίνηση του διαγωνισμού εντός του τρέχοντος καλοκαιριού.

Όπως ανέφερε ο κ. Καλογερής, από την ενημέρωση που έχει από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επιβεβαιώνεται πως το εγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 215,4 εκ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) περιλαμβάνει – χωρίς καμία περικοπή – το σύνολο των προτάσεων για ύδρευση και άρδευση που υπέβαλε η Αντιπεριφέρεια Χανίων σε συνεργασία με τους δύο δήμους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος