Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού με τον Δήμαρχο Αποκορώνου

Επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου όπου και συζήτησε με τον Δήμαρχο για τις προοπτικές του τουριστικού κλάδου και τις ενέργειες που έχουν γίνει από την Περιφέρεια για την προβολή του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Ο κος Κώτσογλου ανέφερε  ότι οφείλουμε να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της Κρήτης που είναι ιδανική για  εναλλακτικές μορφές τουρισμού εκτός του παραδοσιακού και πολυδιαφημισμένου τρίπτυχου παραλία-θάλασσα-ήλιος. Τόνισε επίσης, ότι στόχος της Περιφέρειας είναι η προσέλκυση νέων συνειδητοποιημένων επισκεπτών και στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου εφόσον η Κρήτη διαθέτει τη γεωμορφολογία, τις κατάλληλες κλιματικές συνθήκες, τις υποδομές και την αειφορία που το επιτρέπουν, διατηρώντας παράλληλα την αυθεντικότητά μας , το αίσθημα φιλοξενίας μας και τον πολιτισμό μας που εδώ και χρόνια μας έχουν αναδείξει σε ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως.

Ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης από την πλευρά του,  ενημέρωσε τον κ. Κώτσογλου για την πορεία του τουρισμού στην περιοχή του Αποκόρωνα και αναφέρθηκε στην εντατική προσπάθεια της δημοτικής αρχής για υψηλού επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες αλλά συγχρόνως και τη διατήρηση της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς της περιοχής. Η φύση σε συνδυασμό με τη θάλασσα  αποτελεί προνόμιο των κατοίκων και πόλος έλξης τουριστών και επενδυτών και στόχος μας πρέπει να είναι η διαφύλαξη και ανάδειξή του πάση θυσία.  Ο Αποκόρωνας σίγουρα ενδείκνυται και για πιο εναλλακτικές μορφές τουρισμού για επισκέπτες που επιθυμούν έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών. Αγροτουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός , οινοτουρισμός μαζί με τη δημιουργία του Καταδυτικού Πάρκου που ξεκινάει σύντομα στον Κεφαλά, των πεζοπορικών διαδρομών και  της    συγκρότησης πολιτιστικής διαδρομής μέσω της προστασίας, ανάδειξης, αποκατάστασης και επανάχρησης σημαντικών μνημείων του, μπορούν αν αναδειχθούν σωστά να προσδώσουν στον Δήμο Αποκορώνου περαιτέρω τουριστική αξία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος