Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης με την Υφυπουργό Υγείας Ζ. Ράπτη

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, είχε χθες η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, στο πλαίσιο της επίσκεψής, που πραγματοποίησε στο Ρέθυμνο και σε δομές υγείας του Νομού, συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Ρεθύμνου, Γιάννη Κεφαλογιάννη και την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κΛένα Μπορμπουδάκη.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης με την Υφυπουργό Υγείας Ζ. Ράπτη

Η κα Λιονή επεσήμανε την αναγκαιότητα ενίσχυσης με προσωπικό τόσο του Νοσοκομείου Ρεθύμνου όσο και των δομών υγείας εν γένει για την οποία πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν λύσεις από το Υπουργείο, ώστε να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες του Νομού, που όπως τόνισε, δε διαθέτει καμία ιδιωτική δομή υγείας.

Η Αντιπεριφερειάρχης , αναφέρθηκε στην συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης τόσο με την 7η ΥΠΕ όσο και με τους τοπικούς φορείς προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, λειτουργικά, κτιριακά κλπ του τομέα υγείας και να ανακουφιστούν οι συμπολίτες μας.

Μάλιστα, σημείωσε ότι στο πλαίσιο των δράσεων για την υγεία η Περιφέρεια Κρήτης ενίσχυσε φέτος με ένα σημαντικό ποσό του προϋπολογισμού της, την 7η ΥΠΕ και φορείς του τόπου για δράσεις προστασίας κατά του COVID- 19, ενώ σε ό,τι αφορά το νέο ΕΣΠΑ δήλωσε ότι προβλέπεται να διατεθούν πάνω από 114 εκατομμύρια Ευρώ για τον τομέα της υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, ώστε να αντιμετωπιστούν λειτουργικά ζητήματα, ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές και να υλοποιηθούν κοινωνικά προγράμματα. Όπως τόνισε η κα Λιονή η Περιφέρεια Κρήτης θα αξιοποιήσει τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, την Εκκλησία και τους τοπικούς φορείς, ώστε να επιτευχθεί η πλέον αποτελεσματική διαχείριση των κονδυλίων.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση για θέματα των δομών ψυχικής υγείας του Νομού με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους φορέων, όπου και τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης των δομών με προσωπικό και κτιριακές εγκαταστάσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος