Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα με το σύλλογο «Ιδιοκτητών Αγροτικής Γης Ρεθύμνου»

Συνάντηση με τη διοίκηση του νεοσύστατου Συλλόγου «Ιδιοκτητών Αγροτικής Γης Ρεθύμνου», με επικεφαλής τον πρόεδρο, Νικήστρατο Χαροκόπο, είχε ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Κρήτης, Μανόλης Χνάρης.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διατυπώθηκαν οι προβληματισμοί και οι αντιρρήσεις του συλλόγου σχετικά με την ανάρτηση των δασικών χαρτών και ζήτησαν την απόσυρση και αναμόρφωση.

Ειδικότερα ο σύλλογος ζήτησε:

• Να ληφθεί υπόψη το ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό καθεστώτος του άρθρου 62 του Ν. 998/1979 στους δασικούς χάρτες, με βάση το οποίο η Κρήτη εξαιρείται από το μαχητό τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος απώλειας ιδιωτικής περιουσίας.
• Διαπιστώθηκε, μεγάλος αριθμός πρόδηλων σφαλμάτων τα οποία αφορούν κυρίως σε προφανή λάθη χαρακτηρισμού εκτάσεων ή παραλείψεις.
• Η μη ενσωμάτωση διοικητικών πράξεων (απαλλοτριώσεις, αίτηση ενιαίας ενίσχυσης, αμπελουργικό/ ελαιοκομικό μητρώο, αποφάσεις εκχερσώσεων των σχεδίων βελτίωσης του Προγράμματος ΥΠΑΑΤ κλπ)

• Η επίδραση των δασικών χαρτών στις αγροτικές επιδοτήσεις

• Η ανάγκη μείωσης των τελών για την άσκηση αντιρρήσεων

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα απόσυρσης και αναμόρφωσης των δασικών χαρτών, ενώ ενημέρωσε για τις ενέργειες που κάνει η Περιφέρεια Κρήτης προς την κατεύθυνση αυτή στο αρμόδιο Υπουργείο.

Μάλιστα επεσήμανε, ότι, “οι δασικοί χάρτες αποτελούν ένα αναγκαίο αναπτυξιακό «εργαλείο», ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει σωστή αποτύπωση τους, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος