Συναντήσεις Α. Ξανθού για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Στο επίκεντρο η κατάργηση του Νηπιαγωγείου Γαράζου

Συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ρεθύμνου καθώς και επίσκεψη στο Γαράζο του Δήμου Μυλοποτάμου και συζήτηση με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και γονείς μαθητών, είχε ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός. Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκε η κατάργηση του Νηπιαγωγείου Γαράζου και τα λειτουργικά προβλήματα των δημοτικών σχολείων του Νομού.

Συναντήσεις Α. Ξανθού για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Στο επίκεντρο η κατάργηση του Νηπιαγωγείου Γαράζου

Στην επίσκεψη του στο Γαράζο και στη συνάντηση που ακολούθησε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο Α. Ξανθός συζήτησε το θέμα της κατάργησης του Νηπιαγωγείου. Καθολική απαίτηση των κατοίκων είναι η επαναλειτουργία και του Νηπιαγωγείου (το Δημοτικό Σχολείο φαίνεται ότι τελικά θα συνεχίσει να λειτουργεί και φέτος), με δεδομένο ότι υπάρχουν 6 μαθητές και πληρούνται τα κριτήρια του νόμου.

Οι άνθρωποι της περιοχής θεωρούν ότι η απόφαση της κατάργησης του Νηπιαγωγείου ήταν δρομολογημένη από πέρυσι και ζητούν να γίνει αποδεκτή από το Υπουργείο Παιδείας η ομόφωνη εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Μυλοποτάμου. Ο Α. Ξανθός δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στο αίτημα αυτό και δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει άμεσα ερώτηση στη Βουλή για το θέμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος