Πιθανός εντοπισμός του Γερμανού τουρίστα που χάθηκε στον Ψηλορείτη

Συναγερμός έχει σημάνει από τις 9 το βράδυ της Κυριακής, προκειμένου να εντοπιστεί στον Ψηλορείτη, ένας 35χρονος Γερμανός τουρίστας.

Ο 35χρονος έφυγε από το ξενοδοχείο του χθες το πρωί και ξεκίνησε πεζοπορία από το Ιδαίον Άντρον όπου άφησε το αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν έναν πεζοπόρο σήμερα λίγο μετά τις 9 το πρωί, κοντά στο Ιδαίον Άντρον και είναι πολύ πιθανό, να πρόκειται για τον αγνοούμενο Γερμανό.

Όταν δεν εμφανίστηκε μέχρι τις 9 το βράδυ, οπότε και ο υπάλληλος στην υποδοχή του ξενοδοχείου του είχε ζητήσει να δηλώσει την επιστροφή του, ενημερώθηκαν οι αρχές, που έσπευσαν άμεσα και άρχισαν την επιχείρηση εντοπισμού του, μια αναζήτηση που κράτησε όλο το βράδυ.

Πιθανός εντοπισμός του  Γερμανού τουρίστα που χάθηκε στον Ψηλορείτη
Ο χάρτης αναζήτησης του 35χρονου

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή της Πυροσβεστικής Λάμπρου Κίτσιου στην ΕΡΤ Χανίων, δύο ομάδες της ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Αγωγείων και Αγίας Φωτεινής, τον αναζητούσαν, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο μήνυμα από τον 35χρονο ήταν χθες το απόγευμα, όταν έστειλε μια φωτογραφία του από τον Ψηλορείτη σε οικεία του πρόσωπα.

Η επικοινωνία μαζί του στάθηκε αδύνατη, αφού είναι πιθανό, να μην έχει σήμα με το κινητό.

Εκτός από τις δύο ομάδες από την τρίτη ΕΜΑΚ που τον αναζητούν από χθες, σήμερα στην επιχείρηση συμμετέχει και η ομάδα με τα drones.

Επίσης ομάδα διασωστών από τα Ανώγεια υπό τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Λάμπρο Κίτσιο και μια ομάδα από Λοχριά ξεκινούν την αναζήτηση από δύο διαφορετικά μονοπάτια.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος