Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών “Freskon 2024”

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών «FRESKON 2024», που διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη έκθεση του κλάδου των Φρούτων και Λαχανικών  στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην οποία συμμετείχαν  201 άμεσοι εκθέτες από 15 χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ν. Ζηλανδία, Κίνα, Μπουρούντι, Αλβανία, Κροατία, Κύπρο, Μολδαβία, Πολωνία και Ελλάδα), ενώ συνολικά ο αριθμός άμεσων και έμμεσων εκθετών ξεπέρασε τους  267 από 28 χώρες.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης φιλοξενήθηκαν ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμοί και επιχειρήσεις του κλάδου στο πλαίσιο μιας οργανωμένης, ενιαίας, εκθεσιακής παρουσίας, δίνοντας τους  την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους στους  εκατοντάδες εμπορικούς  επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις ευρωπαϊκές χώρες, να  ανανεώσουν  παλαιές συμφωνίες αλλά και να συνάψουν νέες.

Το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών Freskon αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων στον κλάδο των φρέσκων προϊόντων τα τελευταία 7 χρόνια, συνιστώντας τη μεγαλύτερη συνάντηση παραγωγών και ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Freskon έχει ως στόχο την ανάδειξη εξαιρετικών προϊόντων φρούτων και λαχανικών, την ανάπτυξη του εμπορίου, των εξαγωγών και τη διεύρυνση συνεργασιών μέσα από μια ποιοτική εκθεσιακή διοργάνωση με στοχευμένο πρόγραμμα Β2Β συναντήσεων, διεθνή συνέδρια και ομιλίες, παράλληλες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης υλοποιήθηκε πρόγραμμα με 121 μεμονωμένους full hosted buyers από 34 χώρες. Τα επιχειρηματικά ραντεβού που πραγματοποιήθηκαν  μεταξύ εκθετών και εμπορικών επισκεπτών συνολικά ξεπέρασαν  τα 2.600. Παράλληλα  η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με το περιοδικό ΦΡΟΥΤΟΝΕΑ διοργάνωσε  στο πλαίσιο της FRESKON το FreshConMarket 2024 φέρνοντας  σε επαφή επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών με αγοραστές 14 αλυσίδων σούπερ-μάρκετ από Ελλάδα, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Κύπρο, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Βόρεια Μακεδονία.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας  κ. Σταύρος Τζεδάκης, «Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών «FRESKON 2024» που αναμφισβήτητα αποτελεί σημείο συνάντησης παραγωγών, ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών φρέσκων φρούτων και λαχανικών,  με στόχο την  ανάδειξη-προώθηση των κρητικών  οπωροκηπευτικών, την  ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και των εξαγωγών του κλάδου και τη διεύρυνση συνεργασιών μέσα από μια ποιοτική εκθεσιακή διοργάνωση με στοχευμένο πρόγραμμα Β2Β συναντήσεων».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στήριξαν τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, Αναστασία Ανδρεαδάκη  και Χρυσούλα Κλινάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος