Θετικά ήταν τα αποτελέσματα για την Περιφέρεια Κρήτης, τους παραγωγούς φρούτων και λαχανικών, που συμμετείχαν στην μεγαλύτερη έκθεση «FRUIT LOGISTICA» που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.


Εξάλλου η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή Τομέα Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς και επαγγελματίες του κλάδου των φρούτων και λαχανικών και σε συνεργασία με τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες ανέδειξαν τον αγροτοδιατροφικό πλούτο της Κρήτης.
Η Αντιπεριφερειάρχης αναφερόμενη στην σημαντικότητα της έκθεσης ανέφερε ότι οι προσπάθειες που γίνονται από την Περιφέρεια Κρήτης για την προβολή και προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων του νησιού σε χώρες του εξωτερικού είναι συντονισμένες και συνεχείς, γιατί όπως τόνισε. η εξωστρέφεια της αγροτικής παραγωγής είναι το «κλειδί» που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων και θα δώσει τη δυνατότητα στα προϊόντα, να διεισδύσουν σε νέες αγορές αλλά και να εδραιωθούν, στηριζόμενα στην αδιαμφισβήτητη ποιότητά τους.
Μεγάλο ενδιαφέρον για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά της Κρήτης εκδήλωσαν εισαγωγείς από Αίγυπτο, Ολλανδία, Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία, Ρουμανία Αγγλία, Αυστρία, Γερμανία, Τσεχία, Σαουδική Αραβία, Ντουμπάι και έγιναν οι πρώτες επαφές-συζητήσεις με τους παραγωγούς προκειμένου να κλειστούν εμπορικές συμφωνίες για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων.
Την έκθεση επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Σύμβουλος Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Βερολίνο Χρήστος Ντοκομές και η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων και υπεύθυνη εκδηλώσεων του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνά Θεοφανίδου.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές η FRUIT LOGISTICA τα τελευταία χρόνια επεκτείνει τους τομείς της, παρουσιάζοντας και βιολογικά προϊόντα ενώ απευθύνεται και σε εταιρίες Τεχνολογίας, Ασφάλειας και Μεταφοράς Τροφίμων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος