Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Αμέτρητα είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα από φορείς των Χανίων για τον ξαφνικό θάνατο του πρώην Υπουργού και βουλευτή Χανίων, Σήφη Βαλυράκη.

ΚΙΝΑΛ Χανίων

“Η ξαφνική απώλεια του συντρόφου , αγωνιστή Σήφη Βαλυράκη, μας γεμίζει θλίψη.Υπήρξε ένας γενναίος και ακέραιος δημοκράτης. Ατρόμητος αντιστασιακός στη δικτατορία. Οι αγώνες του για την ανατροπή της χούντας και η συμβολή του στο μεγάλο έργο της Αλλαγής της χώρας, αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας.
Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη δημοκρατία και την προοδευτική παράταξη.
Μαχητής μέσα από το ΠΑΚ στον αγώνα κατά της Χούντας. Σε όλη του τη ζωή ήταν ένας ευπρεπής και δυναμικός άνθρωπος. Υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια ,ήθος και αφοσίωση τη δημοκρατία και την προοδευτική παράταξή σαν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια των Χανίων και σαν υπουργός, και διακρίθηκε για το ήθος του, την εργατικότητα του, την αφοσίωση στους στόχους της παράταξης και το χρέος στην πατρίδα προσφέροντας στον τόπο του, στην Κρήτη και γενικότερα στη χώρα. Ο Σήφης ήταν ιδεολόγος κι έντιμος πολιτικός, με πίστη στην πατρίδα και στις δυνάμεις της. Συνοδοιπόρος του Ανδρέα Παπανδρέου στη μεγάλη πορεία του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε στη μεγάλη νίκη του 1981.
Δυστυχώς έφυγε αδόκητα στη θάλασσα που αγαπούσε.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Χανιών εκφράζει τα «Ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη του Μίνα και στους δικούς του ανθρώπους”.

ΕΒΕ Χανίων

“Μετά τη χθεσινή πρόωρη απώλεια του Σήφη Βαλυράκη τα Χανιά στερούνται μια από τις πλέον ανατρεπτικές πολιτικές προσωπικότητες της μεταπολίτευσης. Στο πλαίσιο της πολυετούς κοινοβουλευτικής και κυβερνητικής του προσφοράς στην επιχειρηματική ανάπτυξη της χώρας, ξεχωρίζουν η δυναμική επέκταση του Τηλεπικοινωνιακού δικτύου και η αναβάθμιση των Ταχυδρομικών υπηρεσιών της χώρας.

Η ειλικρινής αφοσίωση του Σήφη Βαλυράκη στην κοινωνία των Χανίων αναδεικνύεται μέσα από έργα στρατηγικής πνοής, όπως το Αστυνομικό Μέγαρο, το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στο Καμπάνι και το αθλητικό συγκρότημα της Παλιάς Ηλεκτρικής.
Εκφράζω την προσωπική μου θλίψη και ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων μεταφέρω τα συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου και της επιχειρηματικής κοινότητας στους οικείους του”.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του συντοπίτη μας Σήφη Βαλυράκη για τον απροσδόκητο και ξαφνικό θάνατό του.
“Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ένας άξιος αγωνιστής, εργατικός, αγαπητός με σπουδαία δράση που θα μείνει ζωντανή στην πολιτική ιστορία του τόπου μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

Ο Γιάννης Κουράκης για το Σήφη Βαλυράκη

Με αφορμή το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Μεγάλη οδύνη μας προκαλεί ο αδόκητος και τραγικός θάνατος ενός θαρραλέου Αγωνιστή της Δημοκρατίας, του πρώην Βουλευτή και Υπουργού Σήφη Βαλυράκη.
Ήταν ένας ασυμβίβαστος Δημοκράτης, που όρθωσε με δυναμισμό το ανάστημά του απέναντι στη χούντα και αγωνίστηκε για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Ήταν παράλληλα ένας συγκροτημένος πολιτικός που υπηρέτησε με πάθος τη δημοκρατική παράταξη.
Ο Σήφης Βαλυράκης, με τον οποίο συνυπηρετήσαμε στο Κοινοβούλιο, πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην πατρίδα, πάντα με εντιμότητα, ευσυνειδησία και ανιδιοτέλεια.
Η απώλειά του αντανακλά και στην Κρήτη, που χάνει έναν από τα πιο ιστορικά πολιτικά στελέχη της.
Συλλυπούμαστε θερμά την σύζυγο, τα παιδιά και τους οικείους του”.

Συλλυπητήρια από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή

“Η είδηση της ξαφνικής απώλειας του Σήφη Βαλυράκη μας συγκλόνισε και μας γέμισε βαθιά θλίψη.
Έφυγε από κοντά μας ένας ξεχωριστός Χανιώτης που τίμησε τον τόπο μας με τη στάση ζωής του και το έργο του.
Μαχητής της Ελευθερίας για τη χώρα μας, στα νεανικά του χρόνια, διακρίθηκε για το θάρρος του και τη Σφακιανή λεβεντιά του και αναδείχθηκε με τη δράση του σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα.
Υπηρέτησε με συνέπεια της αξίες της Δημοκρατίας, ως Βουλευτής και Υπουργός, με πολλά χρόνια θητείας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με ακλόνητη πίστη στις ιδέες του και αποτελεσματικότητα στο έργο του.
Η μνήμη του θα μείνει πάντα ζωντανή στο νου και την καρδιά των Κρητικών αλλά και όλων των Ελλήνων
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος