Συγκλονίζει και στην Κρήτη ο χαμός της Φώφης Γεννηματά

Συγκλονισμένη από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά και η Κρήτη. Χιλιάδες τα συλλυπητήρια μηνύματα από το νησί, από φορείς, σωματεία, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Για την απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«H Φώφη Γεννηματά σε όλη της ζωή ήταν αγωνίστρια. Συνεπής στους αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης. Ως Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εργάστηκε με πάθος και δυναμισμό, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες της Παράταξης. Ο πρόωρος και απροσδόκητος θάνατός της αφήνει μεγάλο κενό σε όλους.
Προσωπικά, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στο σύζυγο, τα παιδιά και τους δικούς της ανθρώπους.
Η παρακαταθήκη της μεγάλη. Όσο ισχυρή ήταν και η παρουσία της στην πολιτική ζωή της χώρας. Το τελευταίο της ταξίδι μας συγκλονίζει».
Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον αιφνίδιο χαμό της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και επί σειρά ετών Υπουργού και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, απευθύνει προς την οικογένεια και τους οικείους της ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Η αιφνίδια είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, προκαλεί μεγάλο πόνο και οδύνη σε όλους μας. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια νέα γυναίκα, η οποία με τους αγώνες της, τους προσωπικούς και τους πολιτικούς, διέγραψε μια πορεία ζωής, άξια θαυμασμού και σεβασμού.
Πέρα από σπουδαία πολιτικός, υπήρξε γυναίκα, σύζυγος και μητέρα, που σήμερα φεύγοντας, αφήνει πίσω το αποτύπωμα του ήθους και της αγωνιστικότητας που τη χαρακτήριζε. Αφήνει επίσης μια σπουδαία παρακαταθήκη, κληροδότημα στα παιδιά της και σε όλους τους Έλληνες∙ τον επίμονο, δίκαιο και συνεπή αγώνα της για τη δημοκρατική παράταξη.
Και φεύγει σε μια ημέρα απόλυτα σημαδιακή, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, καθώς ήταν η πρώτη μεγάλη μάχη που κλήθηκε να δώσει με τη νόσο.
Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω στα παιδιά, την οικογένεια και του οικείους της, τα ειλικρινά και θερμά μου συλλυπητήρια».
Συλλυπητήρια από το δήμο Κισσάμου
Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Κισσάμου εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφης Γεννηματά.
Σε όλη την πολιτική της διαδρομή η κ. Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος και την ευγένειά της ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές δοκιμασίες, όπως η πολυετή μάχη την οποία έδωσε με αξιοπρέπεια και θάρρος για την υγεία της.
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της
Συλλυπητήρια δήλωση Άρη Παπαδογιάννη, για τον θάνατο της Φώφης Γενημματά:
Με αφορμή τον θάνατο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής [ΚΙΝ.ΑΛ.], Φώφης Γενημματά, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, προχώρησε στην ακόλουθη συλλυπητήρια δήλωση:
«Ανήμερα της «Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο του Μαστού», το «θηρίο», νίκησε μια μαχήτρια της ζωής, μια γυναίκα που παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές μπορεί να είχε κάποιος μαζί της, είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων. Η Φώφη Γεννηματά, αφήνει πίσω της ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα και θα αποτελεί για πάντα ένα πολύ σημαντικό «κεφάλαιο», της ελληνικής πολιτικής σκηνής.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια, στην οικογένεια και τους οικείους της»
To Επιμελητήριο Χανίων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
“Στην Επιχειρηματική Κοινότητα των Χανίων πληροφορηθήκαμε με ιδιαίτερη θλίψη ότι σήμερα απεβίωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Μια δυνατή και φωτεινή γυναίκα, άξια συνεχιστής της συναινετικής πολιτικής παράδοσης της οικογένειας Γεννηματά, η οποία με το χαμόγελό και την αγωνιστικότητά της έδωσε σε κοινοβουλευτικό και αυτοδιοίκητο επίπεδο τις δύο προηγούμενες δεκαετίες πολυδιάστατους αγώνες για την Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη της πατρίδας μας.
Το Επιμελητήριο Χανίων εκφράζει στους οικείους της Φώφης Γεννηματά τα θερμά συλλυπητήρια της Επιχειρηματικής Κοινότητας των Χανίων.”
O δήμος Γαύδου αποστέλλει τα συλλυπητήριά του:
Η Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Γαύδου εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφης Γεννηματά.
Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε μια δυναμική γυναίκα, μια έντιμη πολιτικός, μια μαχήτρια της ζωής και της πολιτικής που έδωσε τους δικούς της ξεχωριστούς αγώνες. Θα λείψει το χαμόγελό της, το ήθος και η αξιοπρέπειά της, σημαντικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της που την ξεχώριζαν στο πολιτικό γίγνεσθαι της σύγχρονης κοινοβουλευτικής ιστορίας της Ελλάδας.
Τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος