Συγκίνηση και χαρά στο Ρέθυμνο για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο (video)

Σε έντονο κλίμα συγκίνησης πολίτες και ιεράρχες της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποταμου υποδέχθηκαν το μεσημέρι στο Μητροπολιτικό ναό τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο.

Οι καμπάνες των εκκλησιών στο Ρέθυμνο ηχούν χαρμόσυνα από την ώρα της ανακοίνωσης.

Ο νέος αρχιεπίσκοπος με δάκρυα στα μάτια δήλωσε ότι αποχαιρετά με συναισθήματα χαρμολύπης τη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, την οποία διακόνησε επί 12 χρόνια.

Συγκίνηση και χαρά στο Ρέθυμνο για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο (video)

Στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τους άλλους ιεράρχες της Κρήτης και ανάφερε ότι οι δύο συνυποψήφιοί του επικοινώνησαν μαζί του και τον συνεχάρησαν.

Ο κ. Ευγένιος αναχωρεί στις 5:45 το απόγευμα από το Ηράκλειο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου αύριο να βρίσκεται στο Φανάρι, για την αποδοχή της θέσης και την τέλεση της Ακολουθίας του Μικρού και Μεγάλου Μηνύματος.

Συγκίνηση και χαρά στο Ρέθυμνο για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο (video)

Ακολούθως, τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η εγκαθίδρυσή του θα γίνει μετά από τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος και αφού προηγηθεί η καθιερωμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία αντιπροσωπείας των ιεραρχών του νησιού ότι θα εκπληρώσει τα καθήκοντά του ως προκαθημένου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου αναμένεται να γίνει περί τα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.

Ρεπορτάζ: Σοφία Θεοδωράκη / Κάμερα: Μανώλης Λουπασάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος