Σύγχρονη ψυχιατρική πτέρυγα στο Νοσοκομείο Χανίων εντός του 2025 (ηχητικό)

Τον δρόμο της υλοποίησης παίρνει η πολυπόθητη κατασκευή νέας Ψυχιατρικής Πτέρυγας στο Νοσοκομείο Χανίων, με προϋπολογισμό 3.000.000 περίπου ευρώ και χρηματοδότηση από το κληροδότημα Μαλινάκη.

Σύγχρονη ψυχιατρική πτέρυγα στο Νοσοκομείο Χανίων εντός του 2025 (ηχητικό)

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, ανακοινώθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Μπέα, η σύνταξη της διακήρυξης του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου ανέγερσης της πτέρυγας.

Στη συνέντευξη, στην οποία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης κ.κ. Δαμασκηνός και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του αείμνηστου βουλευτή και νομικού, Αντώνη Μπαλωμενάκη, στη δρομολόγηση αξιοποίησης του κληροδοτήματος.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, υπογράμμισε ότι η νέα πτέρυγα θα έχει δυναμικότητα 30 κλινών -20 κλίνες στην ανοικτή νοσηλεία και 10 κλίνες στην κλειστή νοσηλεία. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2025.

Στον σχεδιασμό προβλέπεται η αποκατάσταση του Τμήματος Λοιμωδών που καταργήθηκε προκειμένου να φιλοξενηθεί η Ψυχιατρική Κλινική.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές συμπεριλαμβάνουν:

• Δημιουργία κεντρικών κοινόχρηστων χώρων φιλοξενίας δραστηριοτήτων
• Δημιουργία χώρου εργοθεραπείας στο ισόγειο με φυσική ελεύθερη θέα (τραπεζοκαθίσματα για φαγητό αλλά και για επιτραπέζια παιχνίδια, καθιστικό για TV

Μετά από 14 χρόνια προσπαθειών, η επιθυμία του αείμνηστου Γεώργιου Μαλινάκη θα γίνει πραγματικότητα, υπογράμμισε ο κ. Μπέας, ο οποίος παράλληλα, αναφέρθηκε και σε μια σειρά περαιτέρω ουσιαστικών παρεμβάσεων στο Νοσοκομείο Χανίων που αναμένεται να υλοποιηθούν άμεσα.


Ακούστε τη συνέντευξη

Αναλυτικά η παρουσίαση

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgzGpFgxgzztzGcXwsnnlvcFthFtC?projector=1&messagePartId=0.1


Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Μ. Παπαδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος