Στους πανελλήνιους αγώνες “Λουτράκι 2024” οι αθλητές Special Olympics του Ναυτικού Ομίλου Χανίων

Μια σπουδαία εμπειρία αναμένεται να ζήσουν εννέα αθλητές και αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Χανίων που θα λάβουν μέρος στους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”.

Ο Ν.Ο. Χανίων θα αγωνιστεί στο άθλημα της κολύμβησης. Οι αθλητές που αναμένεται να πάρουν μέρος να είναι οι: Παπαδοπούλου Ίριδα, Κοκολάκη Βικτώρια, Πιπεράκης Νικόλαος, Παντελάκης Ευάγγελος, Χουδαλάκης Δημήτριος, Ριζκάλας Δημήτριος, Μυλωνάκης Γεώργιος, Κλωνιζάκης Ιωάννης και Γαροφαλάκης Κωνσταντίνος.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 24 έως τις 29 Μαΐου στο Λουτράκι Κορινθίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Ειδικότερα, για πέντε ημέρες, οι εγκαταστάσεις του SportCamp στο Λουτράκι θα φιλοξενήσουν πάνω από 400 αθλητές με νοητική αναπηρία, μαζί με τους συνοδούς, προπονητές, εθελοντές, και συνεργάτες των Special Olympics όχι μόνο από όλη την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, την Ουγγαρία και την Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, οι αθλητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αγωνιστούν σε 4 επίσημα αθλήματα των Special Olympics (κολύμβηση, bocce, στίβος και powerlifting), και να αναδείξουν την προσπάθεια και τα ταλέντα τους στον αθλητισμό στέλνοντας ταυτόχρονα το πιο ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας, ευγενούς άμιλλας και ένταξης. Την προσπάθειά τους θα αγκαλιάσουν και θα χειροκροτήσουν οι οικογένειες και οι συνοδοί τους, οι προπονητές, οι εθελοντές, οι συνεργάτες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, καθώς και η τοπική κοινωνία του Δήμου Λουτρακίου.

Για τον ΝΟ Χανίων, την αποστολή θα συνοδεύσουν οι προπονητές Λεωνίδας Καπνισάκης (από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ατλαντίδα) και Μανώλης Αγγελάκης, ενώ συνοδοί θα είναι ο κ. Κώστας Θωμαδάκης και η κα Αριάδνη Παντίδου (από το Πολυτεχνείο Κρήτης), αλλά και αρκετοί ακόμα γονείς.

Την προσπάθεια των αθλητών για καλή επιτυχία συνοδεύουν οι ευχές των προπονητών τους, Κώστα Νικολαντωνάκη και Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος