Στο Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 έργο διαχείρισης βιοαποβλήτων του Δήμου Χανίων

Ένα νέο έργο που εντάσσεται στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης των Χανίων και αφορά την διαχείριση βιοαποβλήτων του Δήμου Χανίων, εντάσσεται στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 με υπογραφή του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.
Πρόκειται για το έργο δράσεις πρόληψης δημιουργίας μη αξιοποιήσιμων αποβλήτων, ανακύκλωσης και πιλοτικές καινοτόμες εφαρμογές διαχείρισης απορριμμάτων στο πλαίσιο του Τ.Σ.Α.Δ.Α.Σ.Α. του Δήμου Χανίων. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), έχει προϋπολογισμό 782.861 ευρώ και θα υλοποιηθεί από το Δήμο Χανίων.

Το έργο περιλαμβάνει υλοποίηση δράσεων και ενεργειών και προγραμμάτων για την προώθηση της χωριστής συλλογής ρευμάτων ΑΣΑ προς επίτευξη ανακύκλωσης υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένης της κομποστοποίησηςβιοαποβλήτων και συγκεκριμένα αφορά σε προμήθεια κάδων και άλλων μέσων συλλογής, για την εφαρμογή προγραμμάτων χωριστής συλλογής αστικών αποβλήτων (απορριμματοφόρα οχήματα, κάδοι συλλογής, συστήματα κάδων για άτομα με κινητικές δυσκολίες – eco friendly, βιοαποδομήσιμες σακούλες και σύστημα ζύγισης για τη χωριστή συλλογή και με τη μέθοδο “πόρτα-πόρτα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος