Στην συνάντηση του STRATENERGY στην Κύπρο η Περιφέρεια Κρήτης

Στην εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων της Στρατηγικής Διασυνοριακής Συνεργασίας και Κεφαλαιοποίηση Κοινής Προσέγγισης για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Δημόσια Κτίρια –STRATENERGY, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα Κύπρου, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.

Το έργο είναι σε εξέλιξη στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020 με κύριο Δικαιούχο το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Κύπρου. Οι υπόλοιποι δικαιούχοι του έργου είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, ο Δήμος Θήρας, ο Δήμος Σάμου, ο Δήμος Κω, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, καθώς και η Περιφέρεια Κρήτης. Η επενδυτική προτεραιότητα του έργου είναι η στήριξη της ενεργειακής απόδοσης, της έξυπνης διαχείρισης της ενέργειας και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις δημόσιες υποδομές.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε η πρωτοπόρα και επιτυχημένη πορεία της Περιφέρειας Κρήτης στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Οι κυριότερες δράσεις που καλείται να υλοποιήσει η Περιφέρειας Κρήτης είναι:

Α) Εφαρμογή Πλαισίου Στρατηγικού & Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για την Αποδοτική Χρήση Ενέργειας στο κτιριακό της απόθεμα με χρονικό ορίζοντα το έτος 2030 και

Β) Υλοποίηση ενός Στρατηγικού Έργου για την Αποδοτική Χρήση Ενέργειας σε Εμβληματικό Δημόσιο Κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης προσδοκώντας στη σταδιακή μετατροπή αυτού σε επιδεικτικό / πρότυπο κτίριο Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης – Near Zero Energy Building (NZEB), σύμφωνα με τις επιταγές των ευρωπαϊκών και εθνικών στόχων για «Καθαρή ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους».

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου και θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν στην Κύπρο τα στελέχη: κ. Ελένη Πλουμίδη, Μηχ/γος Μηχ/κός, email: eleniploumidi@crete.gov.gr και κ. Ελένη Τζαγκαράκη, Αρχ/νας Μηχ/κός, email: etzagar@crete.gov.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος