Στην έκθεση “London Wine Fair 2024” συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης

Για μία ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην έκθεση “London Wine Fair 2024” που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Πρόκειται για μία έκθεση θεσμό που λειτουργεί με επιτυχία πάνω από 40 χρόνια και αποτελεί μοναδικό γεγονός στην διεθνή προώθηση μεγάλων ποσοτήτων οίνου σε χονδρεμπόρους, διανομείς, μεγάλους εμπόρους, προμηθευτές και αλυσίδες super market. Αξίζει να τονιστεί ότι οι μεγαλύτερες ποσότητες κρασιού από την Αυστραλία και τον Καναδά, διακινούνται μέσω εταιρειών που έχουν έδρα τους κυρίως τη Μεγάλη Βρετανία.

Την έκθεση επισκέφτηκαν πάνω από 9.000 ειδικοί του χώρου που είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν γευσιγνωσίες, να παρακολουθήσουν ομιλίες, masterclass και παρουσιάσεις σχετικά με τις καινοτομίες της οινικής βιομηχανίας.

Στην έκθεση “London Wine Fair 2024” συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης

Το Περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης βρισκόταν σε κεντρικό και προνομιούχο σημείο και φιλοξένησε 9 οινοποιούς από όλο το νησί,   καθώς και το δίκτυο οινοποιών “Wines of Crete”  δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας Κρητικά κρασιά τους, σε ένα πολυσυλλεκτικό εμπορικό δίκτυο που διαμορφώνει τάσεις και προωθεί γεωγραφικές περιοχές και σήματα σε όλο τον πλανήτη.

Επιπρόσθετα, κρασιά της Κρητικής συμμετοχής είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν οι επισκέπτες των δύο wine bar του Εθνικού Περιπτέρου ενώ η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε ανεξάρτητα στο Free Wine Tasting Area όπου ο Κλέαρχος Κανελάκης επιδείκνυε στους επισκέπτες τις πιο διάσημες ποικιλίες κρασιών από όλο το δίκτυο οινοποιείων της Περιφέρειας.

Στον χώρο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και ειδικό Masterclass Session όπου μαζί με άλλα ελληνικά κρασιά παρουσιάστηκαν σε κοινό 50 επισκεπτών και κρασιά από την κρητική συμμετοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος