Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ρεθύμνου – Συνεδριάσεις της ΕΔΕΥΑ για σημαντικά θέματα

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα και αύριο (11-12/11/21) ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης της χώρας, Γιώργος Μαρινάκης, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνεδριάσεις που αφορούν θέματα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ειδικότερα σήμερα το πρωί ο κ. Μαρινάκης, με τις ιδιότητες του Προέδρου της ΕΔΕΥΑ και του εκπροσώπου της ΚΕΔΕ, θα συμμετάσχει στη 2η Συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας η οποία έχει επιφορτιστεί με το έργο της εναρμόνισης της χώρας με την ευρωπαϊκή οδηγία ΕΕ 2020/2184, η οποία αφορά την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Το μεσημέρι, ο κ. Μαρινάκης θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕΥΑ στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστούν υπηρεσιακά θέματα, πρακτικά αποφάσεων και θα τεθούν προς έγκριση εισηγήσεις της Γενικής Συνέλευσης.

Αύριο, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος θα προεδρεύσει στη Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΥΑ, στην οποία θα εκπροσωπηθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλων Υπουργείων, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι κρατικών φορέων και εκπρόσωποι των ΔΕΥΑ απ’ όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης θα τεθούν επείγοντα θέματα που ταλανίζουν τη λειτουργία της ΕΔΕΥΑ και των κατά τόπους Δ.Ε.Υ.Α σε εθνικό επίπεδο όπως είναι η υποστελέχωση των επιχειρήσεων, η ενεργειακή κρίση και το υψηλό ενεργειακό κόστος λειτουργίας των ΔΕΥΑ, η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των ΔΕΥΑ και η προετοιμασία τους για την ορθή και αποτελεσματική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων και πιο συγκεκριμένα, εκτός του Προγράμματος ΥΠ.ΕΣ «Αντώνης Τρίτσης» που είναι ήδη σε εξέλιξη, του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος