Στενή συνεργασία των ερευνητικών ιδρυμάτων της Κρήτης με τον Ο.Α.Κ.

Array

Με επισκέψεις στα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού (Υφυπουργείο Αθλητισμού), συνεχίστηκαν την Τρίτη, οι διήμερες επαφές που είχε στην Αθήνα, ο Διευθύνων Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρης Παπαδογιάννης, για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του οργανισμού.

Στενή συνεργασία των ερευνητικών ιδρυμάτων της Κρήτης με τον Ο.Α.Κ.

Στο Υπουργείο Παιδείας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό. Βασίλη Διγαλάκη, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την λειτουργία του Ο.Α.Κ., αλλά και για τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα που εκτελεί και που δρομολογεί να υλοποιήσει ο «οργανισμός» σε ολόκληρη την Κρήτη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, βρέθηκε η «αναγκαιότητα» – όπως χαρακτηρίστηκε – της δημιουργίας μιας ευρύτερης συνεργασίας, μεταξύ των ερευνητικών ιδρυμάτων του νησιού, με τον Ο.Α.Κ., με τις δυο πλευρές να δεσμεύονται πως σε γρήγορο χρόνο, θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες, για να περάσει στην πράξη, αυτή η προσπάθεια.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει σε σύντομο χρονικό διάστημα, νέα μεταξύ τους συνάντηση, αυτή την φορά στα Χανιά.

Αμέσως μετά, ακολούθησε συνάντηση του κ. Παπαδογιάννη, στο Υπουργείο Πολιτισμού, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Η συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του εν λόγω υπουργείου με τον Ο.Α.Κ., με στόχο την ταχύτερη ωρίμανση μελετών που αφορούν έργα, στον τομέα του Αθλητισμού στην Κρήτη, ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα.

«Ολοκληρώσαμε ένα διήμερο σημαντικών επαφών στην Αθήνα. Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, ανακτά την αξιοπιστία του στα κέντα λήψης των αποφάσεων. Συνομιλεί, διεκδικεί και πλέον η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει ως νέα διοίκηση, αρχίζει να πιάνει τόπο, αν και ο δρόμος εξακολουθεί να είναι μακρύς. Ευελπιστούμε σε μια παραγωγική συνεργασία με τα ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης, τα οποία μπορούν να επιτελέσουν έναν πολύ νευραλγικό «ρόλο», στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει στον Ο.Α.Κ..

Η θετική ανταπόκριση του κ. Διγαλάκη όπως αυτή εκφράστηκε από πλευράς του, μπορεί να αποτελέσει το «θεμέλιο» αυτής της συνεργασίας, από την οποίαν προσβλέπουμε πολλά. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο κ. Αυγενάκης, έδειξε ενδιαφέρον, για να υπάρξει μια πιο στενή συνεργασία του Ο.Α.Κ., στον τομέα των Αθλητικών υποδομών, κυρίως σε επίπεδο ωρίμανσης μελετών, γνωρίζοντας απόλυτα πως ο «οργανισμός», διαθέτει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία», ανέφερε μετά το πέρας των επαφών που είχε στην Αθήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος